CORONAVIRUS | Municipiul Focşani a trecut de luni din scenariul verde în scenariul galben. Rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 a trecut de 1

CORONAVIRUS | Municipiul Focşani a trecut de luni din scenariul verde în scenariul galben. Rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 a trecut de 1
Foto: hepta.ro/ Zuma Press / Lorenzo Carnero

De luni, municipiul Focşani a trecut din scenariul verde în scenariul galben, după ce rata de incidenţă a depăşit un caz de coronavirus la mia de locuitori.

În acest context, începând din data de 1 martie, merg la şcoală doar elevii din ciclul primar şi din clasele terminale.

Rata de incidenţă a cazurilor de coronavirus din municipiul Focşani, 1.18 la mia de locuitori

Potrivit ultimelor date, în municipiul Focşani, rata de incidenţă a cazurilor de coronavirus a ajuns la 1.18 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că oraşul trece în scenariul galben.

”În consecinţă, vor fi permise din această zi doar activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor din clasele I-IV şi din clasele terminale, liceal profesional şi postliceal”, conform purtătorului de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu, scrie News.ro.

Mai mult, pe lângă municipiul Focşani, alte 15 localităţi intră în scenariul galben: Câmpineanca, Ciorăşti, Dumbrăveni, Garoafa, Goleşti, Năneşti, Paltin, Panciu, Ploscuiţeni, Răcoasa, Soveja, Tâmboieşti, Ţifeşti, Urecheşti şi Vulturul.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică a raportat, duminică, 2.830 de cazuri nou confirmate de COVID-19 la nivel național. Potrivit bilanțului prezentat ieri de autorități, în secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internați 1.006 de pacienți depistați cu noul coronavirus.

În intervalul 27.02.2021 (10:00) – 28.02.2021 (10:00) au fost raportate 63 de decese (33 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Bihor, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Satu Mare, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 15 decese la categoria de peste 80 de ani.

61 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Urmăriți B1TV.ro și pe