CORONAVIRUS| Numărul infectărilor cu noul COVID-19 creşte în şcoli. Tot mai mulţi elevi şi profesori se află în izolare în Galați

CORONAVIRUS| Numărul infectărilor cu noul COVID-19 creşte în şcoli. Tot mai mulţi elevi şi profesori se află în izolare în Galați

Numărul infectărilor cu noul coronavirus este într-o continuă creştere în şcoli. Tot mai mulţi elevi şi profesori se află în izolare la domiciliu, după ce au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, trecându-se la învăţământul online, potrivit ProTV.

În judeţul Galaţi, există deja şase astfel de cazuri, printre care o femeie de serviciu de la şcoala generală şi un elev de clasa a 9-a de la Colegiul Naţional Costache Negriau fost depistaţi pozitiv cu noul virus.

„Timp de 14 zile, cursurile se vor desfăşura online pentru elevii clasei a 9-a F”, a spus directoarea Colegiului Naţional “Costache Negri”.

Colegii băiatului care a fost diagnosticat pozitivînvaţă în curtea şcolii, în aer liber. În acest timp, sala de clasă este dezinfectată.

În total, de la începutul anului şcolar, sunt șase cazuri de elevi diagnosticaţi cu Covid-19 numai în judeţul Galaţi.

„Pentru cele trei cazuri de săptămâna trecută s-au încheiat anchetele epidemiologice. La unul din elevi nu era niciun contact, la al doilea caz, doar părinţii şi la al treilea caz, părinţii, bunicii şi un frate”, a declarat Liliana Iordăchescu, DSP Galaţi.