CORONAVIRUS| O profesoară din Constanţa a fost depistată pozitv cu noul COVID-19, după ce a participat la ore

CORONAVIRUS| O profesoară din Constanţa a fost depistată pozitv cu noul COVID-19, după ce a participat la ore
Foto: Hepta - Abaca Press / Marechal Aurore/ABACA

O profesoară de la o şcoală gimnazială din Constanţa a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus după ce şi-a ţinut ora de sport. Femeia şi-a făcut testul în urmă cu câteva zile deoarece nu se simţea foarte bine şi bănuia că ar putea fi infectată cu noul virus, însă asta nu a oprit-o să vină la şcoală pentru a-şi susţine orele. Astfel, în decursul zilei de miercuri, la finalul programului, profesoaraa aflat că a fost testată pozitiv cu COVID-19.

Potrivit replicaonline.ro, copiii ar fi făcut ora de sport în aer liber, dar nu ar fi purtat măști de protecție în tot acest timp, la solicitarea profesoarei.

„Eu am stat până a intrat în clasă fata mai mică și nu am văzut-o nici pe doamna de sport cu mască. Probabil și-a pus masca ulterior. Copiii aveau mască, dar la indicațiile doamnei au dat-o jos, pentru că erau afară și era distanță între ei. La școală nu recunoaște nimeni nimic, i-am sunat iar doamna director ne-a închis telefonul în momentul în care am cerut explicații despre doamna de sport. Apoi nu a mai răspuns la telefon, noi avem nevoie de explicații pentru că avem un copil și vorbim de colectivitate.”, a spus unul dintre părinți.

În urma celor întâmplate, Consiliul de Administrație al școlii a propus suspendarea cursurilor la cele trei clase de a III-a unde profesoara şi-a ţinut orele şi a intrat în contact cu copiii, punându-le sănătatea în pericol.

Ultima oră
20:11 - Lista orașelor cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Unde este obligatoriu certificatul verde
20:03 - DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)