CORONAVIRUS | Râmnicu Vâlcea: Focar de infecție la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Secția Cardiologie, închisă

CORONAVIRUS | Râmnicu Vâlcea: Focar de infecție la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Secția Cardiologie, închisă
Foto: Hepta/Zuma

Un focar de coronavirus a fost înregistrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, după ce în Secţia Cardiologie au fost confirmate 13 cazuri pozitive, respectiv nouă pacienţi şi patru angajaţi, atât personal medico-sanitar cât şi de îngrijire.

Focar de Covid-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea

În caz, pacienţii diagnosticaţi cu SARS-CoV-2 au fost transferaţi la Secţia de Boli infecţioase a aceleiaşi instituţii medicale sau la Spitalul Orăşenesc Horezu. Însă, în cazul unui singur pacient s-a decis transferul către „o unitate sanitară de rang superior”.

Mai mult, secţia Cardiologie a fost închisă pentru 14 zile.

Cu toate acestea, între timp, „pe sectie, se vor asigura doar urgenţele majore, consultaţiile pacienţilor cu afecţiuni cronice urmând să se realizeze în ambulatoriu”, potrivit reprezentanţilor Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Vâlcea, scrie Adevărul.

Spaţiile secţiei au fost dezinfectate. Personalul va fi reinstruit în privinţa măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS – CoV-2 de către Serviciul de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale din cadrul SJU Vâlcea.

Focar de coronavirus la Poliţia Agnita, județul Sibiu

Un focar de coronavirus a fost depistat și în județul Sibiu. Mai mulți agenți de la un post de poliție sunt infectați cu SARS-CoV-2.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a declarat focar de coronavirus la Poliţia oraşului Agnita. Inițial au fost fost confirmate două cazuri de infectare, iar apoi, în urma testării a aproximativ jumătate dintre angajaţi, s-au primit încă patru rezultate pozitive.

”După depistarea primelor 2 cazuri pozitive, au fost testaţi un număr total de 22 de persoane angajate din totalul de 40. În urma testării 4 persoane au primit rezultat pozitiv, iar 18 au primit rezultat negativ”, transmite Prefectura Sibiu.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în România

Reamintim că, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, luni, în raportul zilnic, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 733 de noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 6.390 de teste efectuate în același interval.

De asemenea, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 233 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 38 de pacienți cu COVID-19 au decedat de duminică până luni, ora 13.00.

În acest moment, la ATI sunt internate 497 de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus, un record negativ înregistrat de țara noastră de la începutul epidemiei de SARS-CoV-2. În contextul numărului mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, amintim că starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile.

Cele mai afectate zone din România de COVID-19

București, Suceava, Brașov și Argeș înregistrează cele mai multe contaminări totale cu COVID-19, în vreme ce în ultimele 24 de ore cele mai multe infectări au fost depistate în București, Argeș și Prahova.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus pe teritoriul României, cele mai multe infectări au fost înregistrate în București (8543), Suceava (4922), Prahova (3244), Brașov (3964) și Argeș (4564).

În comparație, județele cu cele mai mici cazuri de infectare cu noul coronavirus sunt Satu Mare (172), Tulcea (373) și Sălaj (264).

Separat de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 233 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră