CORONAVIRUS | Restricţii în două comune din Bistriţa-Năsăud

CORONAVIRUS | Restricţii în două comune din Bistriţa-Năsăud
sursa foto: Pixabay

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bistriţa-Năsăud a impus restricții pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus în două comune, respectiv Şieu Odorhei şi Ciceu Mihăieşti, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile a depăşit 1,5 la o mie de locuitori.

Restricții pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19 în două comune din Bistriţa-Năsăud

Astfel că, CJSU Bistriţa-Năsăud a dispus restricţionarea activităţii cu publicul a restaurantelor din interiorul clădirilor şi a sălilor de jocuri de noroc în comunele Şieu Odorhei şi Ciceu Mihăieşti, decizia intrând în vigoare luni.

Mai exact, se restricţionează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi a operatorilor din domeniul jocurilor de noroc din comunele Şieu Odorhei şi Ciceu Mihăieşti, transmite News.ro.

„Se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective”, transmite Prefectura judeţului.

Totodată, în cele două localităţi, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi.

Bilanțul cazurilor de SARS-CoV-2 în România

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, în raportul zilnic, că la nivel național au fost confirmate 2.069 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, dintr-un total de 10.051 de teste care au fost prelucrate în același interval.

Astfel, de la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 157.352 de cazuri de persoane infectate cu SARS-Cov-2, dintre care 118.912 pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 246 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Totodată, în acest moment 628 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă.

Bilanțul deceselor, la nivel național a ajuns la 5.467. Asta după ce de duminică de la ora 10.00 până luni la ora 10.00, au murit 56 de persoane infectate cu coronavirus. Este vorba despre 37 bărbați și 19 femei care erau internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vaslui și București. Toate aceste persoane prezentau și alte comorbidități.

În ceea ce privește zonele cu cele mai ridicate rate ale incidenței cazurilor de coronavirus la o mie de locuitori, acestea sunt: București – 2,66, Alba – 2,35, Vâlcea -2,32, Iași – 1,96, Bacău – 1,99, Neamț – 1,91, Teleorman – 1,74, Sălaj – 1,80, Sibiu – 1,73, Caraș-Severin – 1,64, Cluj – 1,66, Brașov – 1,55, Timiș – 1,56, Vaslui – 1,57, Ilfov – 1,50.

Județele cu 0 infectări în ultimele 24 de ore

Cele mai multe infectări în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în București (413), Iași (164) și Prahova (110). Există în schimb și județe cu foarte puține infectări în ultimele 24 de ore sau chiar deloc.

Bistrița-Năsăud și Covasna sunt județele cu 0 infectări în ultimele 24 de ore, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

În Olt s-a înregistrat o singură infectare, în Satu Mare două, în Sălaj 3, în Caraș-Severn 4, iar în Tulcea 6.

Pe toată perioada pandemiei, județele menționate s-au remarcat prin numărul mic de infectări. Cele mai puține infectări în 8 luni de COVID-19 s-au contorizat în Satu Mare (924). Cele mai multe infectări sunt în București (22.950) și Suceava (7.220) și Prahova (7.016).