CORONAVIRUS | Sibiu: Două unităţi de învăţământ şi mai multe clase, în scenariul roşu, după confimarea unor cazuri de infectare

CORONAVIRUS | Sibiu: Două unităţi de învăţământ şi mai multe clase, în scenariul roşu, după confimarea unor cazuri de infectare

Două unităţi de învăţământ şi mai multe clase vor trece la scenariul roşu, predare online, după confirmarea unor cazuri de coronavirus, potrivit unei decizii luate marți de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sibiu.

Ce unități de învăţământ din Sibiu vor trece la scenariul roșu din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2

Prefectura Sibiu a transmis că ”astăzi, 22 septembrie a.c. a avut loc Şedinţa Extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-au adoptat Hotărârea 46/2020 cu privire la suspendarea unor formaţiuni de cursuri sau suspendarea cursurilor la nivelul întregii unităţi de învăţământ şi Hotărârea 47/2020 privind modalităţile de comunicare a evoluţiei COVID-19 în unităţile de învăţământ”.

Astfel că, potrivit Hotărârii 46/2020 a CJSU Sibiu, citată de News.ro, s-a aprobat suspendarea cursurilor: Grădiniţa cu Program Prelungit „Elefănţelul Curios” Sibiu – grupa mijlocie, secţia română; Colegiul Agricol „D.P. Barcianu” Sibiu – clasa a XII-a C; Colegiul Naţional „O. Goga” Sibiu – clasa a IX-a E; Liceul Teoretic „Şt. L. Roth” Mediaş – clasa a XI-a C, secţia germană; Şcoala Gimnazială nr. 10 Sibiu – toate formaţiunile de studiu din unitatea de învăţământ și Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 2 Sibiu – toate formaţiunile de studiu din unitatea de învăţământ.

Tot mai multe cazuri de COVID-19 în școli

Amintim că tot mai multe cazuri de COVID-19 au fost depistate în școli. Din ce în ce mai mulți copii au fost confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2, iar unitățile de învățământ încep să recurgă la scenariile roșii. De la izbucnirea crizei sanitare și până în prezent, la nivel de bilanț general, 113.589 de persoane au fost diagnosticate cu infecție cu noul coronavirus la nivel național.

Specialiștii susțin că regulile sunt respectate în școli și că problema o reprezintă activitățile din afara unităților de învățământ.

„Problema majoră, dacă ne uităm la școli, este la ce se întâmplă în fața școlilor, unde dimineața, la prânz, când părinții își petrec copiii spre școală, regulile nu sunt respectate aproape deloc”, a spus Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Totodată, aceștia susțin că părinții sunt cei responsabili pentru felul în care își protejează copiii.

„Trebuie să informăm și să conștientizăm nivelul acestor reguli în rândul părinților, pentru că până la urmă riscul de infectare a copiilor noștri în școală pleacă de la noi, de la modul în care ne comportăm în comunitate, de la modul în care respectăm purtarea măștii. Pentru că din cele trei reguli de aur, pe primul loc aș spune că este purtarea măștii, obligatoriu distanțarea dintre noi, iar spălatul mâinilor este o regulă pe care cu siguranță toți trebuie să o respectăm cât mai mult alături de copii noștri”, a mai adăugat Beatrice Mahler.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică anunță marți, în raportul zilnic, că, în ultimele 24 de ore, la nivelul întregii țări, au fost confirmate 1.059 noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 21.978 de teste care au fost prelucrate în același interval.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 599 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 496 de pacienți cu coronavirus sunt internați, în acest moment, în secțiile de ATI din România. De asemenea, de luni până marți, au fost înregistrate 45 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19.