Covid-19 la Teatrul de Stat Constanța. Spectacolele au fost suspendate

Covid-19 la Teatrul de Stat Constanța. Spectacolele au fost suspendate
Foto: teatruldestatconstanta.ro

E alertă la Tatrul de Stat Constanța. Un angajat a fost a fost confirmat cu COVID-19. În acest context, spectacolele programate weekend-ul viitor vor fi anulate.

Covid-19 la Teatrul de Stat Constanța

Un angajat al Teatrului de Stat Constanţa a fost confirmat cu COVID-19, acesta lucrând în atelierele de producţie ale instituţiei.

Pentru a preîntâmpina izbucnirea unui focard e coronavirus, reprezentanții teatrului au decis să nu programeze niciun spectacol în weekend-ul ce urmează.

“Unul dintre angajaţii teatrului, din atelierele de producţie, a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-Cov-2. Persoana respectivă nu are nicio atribuţie şi niciun prilej de a intra în contact cu publicul. Cu toate acestea, Teatrul de Stat Constanţa nu va programa spectacole în următorul week-end, pentru a evita orice pericol de contaminare”, a anunţat conducerea teatrului.

Reamintim că de la 1 septembrie au fost redeschise teatrele, cu condiții stricte de igienă.

“Dorim să îi asigurăm pe toţi spectatorii noştri că, la spectacolele din weekend-ul anterior, toate măsurile de siguranţă au fost aplicate, conform legii – spaţiile au fost nebulizate (dezinfectate cu aparatură şi substanţe atestate), circuitele de acces au fost respectate strict, astfel încât avem motive să credem că nicio contaminare nu ar fi fost posibilă. Vă informăm că am anunţat cu celeritate autorităţile competente despre cazul apărut şi vă vom ţine la curent cu toate evoluţiile ulterioare şi cu programul Teatrului de Stat Constanţa”, a mai anunţat instituţia de cultură, potrivit news.ro

Aproape 1.900 de cazuri de coronavirus în județul Constanța, de la începutul pandemiei

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus si până la finele săptămânii trecute, mai exact duminică, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.865 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până la data menționată, 48 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.305 pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 298 de persoane internate, dintre care 252 din județul Constanța și 46 din alte județe.

De asemenea, la nivelul județului sunt 699 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 114 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 137 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (44), asistenți medicali (56) și personal auxiliar (37), anunță Prefectura Constanța.

“La nivelul județului Constanța au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 86 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 76 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 102 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 34 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 0 ocupate)”, transmite Prefectura.

Ultima oră
20:28 - Beatrice Mahler: Secția de Terapie Intensivă de la Institutul Marius Nasta e plină de câteva săptămâni. Presiunea și dificultatea cazurilor cresc de la o zi la alta (VIDEO)
20:11 - Lista orașelor cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Unde este obligatoriu certificatul verde
20:03 - DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile