Cozi interminabile pentru testul COVID-19 în Ploiești

Cozi interminabile pentru testul COVID-19 în Ploiești
foto:observatorulph.ro.

La Spitalul Schuller din Ploieşti s-au format, vineri, cozi interminabile pentru testarea COVID-19, potrivit observatorulph.ro.

Pacienţii au venit încă de la ora 6:30 dimineaţa să fie testaţi deoarece doar aşa pot fi consultați, tratați sau internați, chiar dacă suferă de boli grave, precum diverse forme de cancer.

Din păcate, aceştia au fost nevoiţi să aştepte două ore pentru a fi luaţi în considerare de către cadrele medicale.

”Așa sunt tratați bolnavii la Schuller. Așteaptă de la 6 dimineața, în frig, în curtea spitalului, să facă testul covid fără de care nu sunt primiți la consultații sau tratamente. Vorbim inclusiv de bolnavii de cancer. Abia la 8,30 a venit asistenta și le-a spus oamenilor care așteptau că este singură, vine de pe secție și că nu face față”, a declarat un trecător.

Un martora surprins cum oamenii au aşteptatore în şir în frig, în curtea spitalului pentru a fi testaţi.

”În această dimineață s-au suprapus pacienții de la două secții diferite și din această cauză s-a format coada respectivă. S-a dispus deja suplimentarea numărului de asistente astfel încât testarea pacienților să se facă rapid. Din păcate, în containerul special adus în curtea spitalului drept sală de recoltare pentru testul covid nu puteam ține toți pacienții sosiți în această dimineață ca să respectăm distanțarea socială și de aceea coada era și în curte”, a declarat conducerea spitalului.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)