Descindere a polițiștilor la o petrecere cu zeci de persoane, în Brașov: S-au aplicat amenzi în valoare totală de 6.500 de lei

Descindere a polițiștilor la o petrecere cu zeci de persoane, în Brașov: S-au aplicat amenzi în valoare totală de 6.500 de lei

O petrecere la care participau zeci de persoane a fost oprită duminică de polițiștii din Brașov. Evenimentul privat era organizat la un local din municipiul Brașov, iar în urma petrecerii au fost aplicate amenzi în valoare totală de 6.500 de lei pentru încălcarea legii privind combaterea efectelor pandemiei de coronavirus.

Petrecere cu 44 de participați, întreruptă de polițiști, în Brașov

Polițiștiii s-au sesizat din oficiu cu privire la evenimentul ilegal și au descins la localul din Brașov, unde se distrau nu mai puțin de 44 de persoane, informează Agerpres.

Petrecăreții au primit amenzi în valoare de 6.500 de lei pentru încălcarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

După ce petrecerea a fost oprită de polițiști, participanții la eveniment au fost nevoit să plece din local.

Petrecerile, interzise de la jumătatea lunii octombrie pentru a limita răspândirea noului coronavirus

În această perioadă, evenimentele private precum nunţile, botezurile, aniversările, mesele festive în spaţii deschise, precum şi în spaţii închise sunt interzise, ca măsură de limitare a răspândirii noului coronavirus. Autoritățile au impus această restricție la jumătatea lunii octombrie

„Suntem într-un moment de cumpănă, de inflexțiune. (…) Cele mai multe persoane s-au infectat de la evenimentele private. De asta CNSU propune Guvernului pe o perioadă de 30 de zile, prelungirea stării de alertă, să nu se permită organizarea de evenimente private.

Din controalele efectuate și raportările MAI a rezultat clar că noi am permis organizarea de evenimente cu 50 de persoane maxim în spațiu închis și 100 în spațiu deschis, dar nu s-au respectat aceste reguli. Cele mai multe controale au arătat că au fost încălcate flagrant.

Ca să nu mai spun de încălcarea normelor de protecție a sănătății… Asta s-a văzut”, declara atunci premierul Ludovic Orban.

În raportarea de duminică a Grupului de Comunicare Strategică se arată că, în județul Brașov, rata incidenței cazurilor de cornavirus a ajuns la 7.01 la mia de locuitori, cu un total de 16.691 de cazuri de contaminare de la începutul crizei sanitare și până acum, dintre care 609 îmbolnăviri au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Peste 5.800 de noi cazuri de COVID-19 în România, din aproape 21.000 de teste

În ceea ce privește situația la nivel național, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate, la nivel național, 5.837 de noi cazuri de infectare cucoronavirus, dintr-un total de 20.790 de teste care au fost prelucrate în același interval. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cuCOVID-19este de 13.492, iar dintre acestea1.174 se află în secțiile de terapie intensivă. Totodată, au fost înregistrate 131 de noi decese în rândul pacienților infectați cucoronavirus.

Astfel, de la începutul pandemiei, în România au fost confirmate 418.645 cazuri de persoane infectate cu noulcoronavirus, iar 295.148 de pacienți au fost declarați vindecați. Bilanțul deceselor a ajuns la 10.047.