Doi copii din județul Dolj au sfârşit arşi de vii, după ce tatăl băut a refuzat să-i ajute: „Nu pot să mă duc, bă, nu vedeţi că e foc?”

Doi copii din județul Dolj au sfârşit arşi de vii, după ce tatăl băut a refuzat să-i ajute: „Nu pot să mă duc, bă, nu vedeţi că e foc?”
Foto: Pixabay

O tragedie a avut loc în orașul Băileștidin judeţul Dolj, după ce doi fraţi în vârstă de trei ani, respectiv şapte, au murit arşi de vii împreună cu femeia care îi îngrijea, în urma unui incendiu izbucnit în apartamentul în care locuiau. Copiii îşi pierduseră mama în urmă cu un an şi se aflau acum în grija tatălui, potrivit adevărul.ro.

Nenorocirea a avut loc miercuri, în jurul orei 03:30, după ce tatăl copiilor, care era sub influenţa alcooluluis-a gândit să rezolve problema curentului pe care nu-l plătise. A făcuto improvizaţiecare a eşuat atunci cânda deschisușa şi a mişcatcablurile electrice, izbucnind un incendiu.

Bărbatul a ieşit afară lăsându-i pe cei doi copii ai săi şi bona înăuntru în flăcări. Apoia început să strige: „Hai, bă, ieşiţi afară!”. Când vecinii l-au întrebat unde sunt copiii, acesta le-a spus că sunt în casă, dar lui îi este frică să intre. „Nu pot să mă duc în cameră, bă, nu vedeţi că e foc?”, a spus bărbatul mahmur.

Vecinii au sunat imediat la 112 şi mai multe echipaje de pompieri şi cadre medicale au ajuns la faţa locului.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj a fost anunţat la ora 3,44, printr-un apel 112 cu privire la producerea unui incendiu într-un apartament dintr-un bloc de locuinţe din municipiul Băileşti, strada General Ghenescu. La locul intervenţiei au fost trimise imediat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă de la subunitatea de pompieri din localitate, precum şi alte două ambulanţe de la serviciul judeţean de ambulanţă, acţiunile de intervenţie fiind coordonate de către comandantul subunităţii de pompieri din municipiul Băileşti. Ajunşi la faţa locului, pompierii au observat că incendiul se manifesta generalizat la un apartament situat la etajul al doilea al unui bloc de locuinţe cu patru etaje”, au declarat reprezentanţii ISU Dolj.

Din păcate, cei doi copilaşi împreună cu bona au fost găsiţi în stare de inconştienţă, iar în ciuda eforturilor medicilor nu au mai putut fi salvaţi. Potrivit autorităților, pompierii au reuşit să stingă incendiul în timputil, fărăa se extinde şila alte apartamente.

În urma celor întâmplate, tatăl celordoi copiiva fi audiat de către autorităţi, urmând a se afla dateleexacte aleproducerii incendiului.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)