Dosar penal pe numele adjunctului şefului IPJ Vaslui: Bărbatul s-a prezentat la serviciu deși soția lui este infectată cu coronavirus

Dosar penal pe numele adjunctului şefului IPJ Vaslui: Bărbatul s-a prezentat la serviciu deși soția lui este infectată cu coronavirus
Foto: Hepta

Adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui s-a ales cu un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pentru că, deși soția lui a fost diagnosticată cu COVID-19, acesta a continut să meargă la serviciu.

Adjunctul șefului IPJ Vaslui, cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

„Vă comunicăm faptul că a fost întocmit un dosar penal privind comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, dosar aflat în cercetare proprie a procurorului din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui. Ofiţerului de poliţie i s-a solicitat să fie mutat pe o altă funcţie, iar în urma solicitării, acesta şi-a depus raportul de pensionare”, se arată într-un comunicat al IPJ Vaslui, citat de Agerpres.

Soția polițistului se află, în acest moment, la spitalul suport COVID-19 din Bârlad, iar Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a declanșat o anchetî epidemiologică, în rândul angajaților IPJ.

Zeci de tineri din Vaslui, contacți ai unui caz de COVID-19, au mers pe litoral

Acesta nu este singurul caz controversat din Vaslui în ultimele zile. Autoritățile sanitare din județ au intrat în alertă după ce două tinere care au participat la o petrecere de majorat au fost testate pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Ulterior, 30 de tineri care fuseseră la majorat au plecat la mare, deși uniii dintre ei aveau simptome specifice COVID-19, iar cele două fete nu primiseră confirmarea contaminării.

Una dintre adolescentele din grup este fiica unui ambulanţier al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui. Pe 31 iulie ea s-a prezentat la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vaslui, cu simptome de COVID-19.

La aflarea veştii că fiica sa este infectată cu coronavirus, tatăl ei s-a deplasat pe litoral cu o ambulanţă a SAJ Vaslui pentru a o aducela spitalul din Bârlad. Totodată, autorităţile au deschis o largă anchetă epidemiologicăpentru că tinerii au intrat în contact şi cu alți turiști de pe litoral.

Până acum 17 tineri au fost testați pozitiv pentru infecția cu coronavirus, iar 10 dintre ei au fost internați miercuri după-amiază la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” din Bârlad.

Situația cazurilor de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, că în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 1.345 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, dintr-un total de 24.147 de teste prelucrate în același interval. Alți 737 de pacienți auprimit reconfirmarea infecției cu SARS-CoV-2, la retestare. 45 de noi decese în rândul pacienților cuCOVID-19au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în toată țara, iar 458 de pacienți sunt internați la ATI.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 57.895 de cazuri de persoane infectate cu noulcoronavirus,28.992 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.639 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Bilanțul total al deceselor a ajuns la2.566.

În acest moment, în unitățile medicale sunt internate7.961 de pacienți diagnosticați cuCOVID-19.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.319.369 de teste.

De asemenea, în prezent, în România,5.607 persoane testate pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2se află înizolare instituționalizată, alte19.362 de persoane sunt în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată sunt plasați178 de oameni.