Elevii din Suceava și Ilfov au intrat în vacanța de schi/ Aceștia vor avea parte de vreme rece

Elevii din Suceava și Ilfov au intrat în vacanța de schi/ Aceștia vor avea parte de vreme rece
Foto simbol: Pixabay

Începând de luni, 6 februarie, până vineri, 10 februarie 2023, elevii și profesorii din județele Ilfov și Suceava se află în vacanța aleasă de inspectoratele școlare județene.

Pentru ei, modulul 3 din anul școlar 2022-2023 s-a încheiat în data de, 3 februarie, vineri, iar modulul 4 începe luni, 13 februarie. În această săptămână, ceilalți elevi din restul județelor sunt în continuare la cursurile din modulul 3 al anului școlar.

Elevii din județele Ilfov și Suceava sunt în vacanță

Aceștia vor urma și ei să intre în vacanța de o săptămână în curând, în intervalul 13 – 17 februarie sau 20 – 24 februarie, în funcție de decizia inspectoratelor școlare, potrivit structurii anului școlar curent.

Potrivit prognozei oferite de Administrația Națională de Meteorologie, vremea în țară va fi rece în perioada 6-10 februarie.

Este pentru prima oară când o astfel de vacanță este prevăzută în structura anului școlar. Potrivit calendarului anului școlar viitor, 2023-2024, suspus dezbaterii publice până pe 10 februarie, vacanța mobilă se păstrează, fiecare inspectorat urmând să decidă în ce săptămână din luna februarie va fi, potrivit G4media.

Când vor avea vacanță celelalte județe

În anul 2023, prima zi de cursuri a fost luni, 9 ianuarie, și aceasta a deschis modulul 3 de cursuri. Acest modul are o durată diferită în fiecare județ, ea fiind decisă de inspectoratele școlare încă de anul trecut. În funcție de cum a fost poziționată vacanța de schi, din februarie, modulul 3 durează 5, 6 sau 7 săptămâni.

Concret, copiii de grădiniță, elevii și profesorii din Ilfov și Suceava au vacanță de schi între 6 și 10 februarie. Județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova au ales vacanța de schi între zilele de 13 și 17 februarie 2023.

Urmăriți B1TV.ro și pe