Final de proces pentru Gheorghe Dincă, în prima instanță, la trei ani de la răpirea și uciderea celor două tinere din Caracal

Final de proces pentru Gheorghe Dincă, în prima instanță, la trei ani de la răpirea și uciderea celor două tinere din Caracal
Gheorghe Dincă, sursă foto: captură YT

La trei ani de când Alexandra Măceşanu, adolescenta de 15 ani din Olt, a sunat la 112, anunțând că a fost răpită de pe stradă și cerând ajutor, procesul lui Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat că le-a ucis pe Alexandra şi pe Luiza Melencu, a ajuns la final în prima instanță, Tribunalul Olt.

Care este pedeapsa maximă pe care ar putea s-o primească

Gheorghe Dincă, judecat pentru răpirea şi uciderea Alexandrei Măceşanu (15 ani) și Luizei Melencu (18 ani) şi-ar putea afla sentinţa în 12 august, a anunţat Tribunalul Olt. Joi, procesul în care Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre a ajuns la final.
Procurorul de şedinţă Alexandru Dragomir, şeful DIICOT Olt, a cerut instanţei ca Gheorghe Dincă să fie condamnat la 30 de ani de închisoare, maximumul pe care l-ar putea primi având în vedere că a împlinit 69 de ani, scrie Libertatea. În situații similare, Parchetul solicită instanței o condamnare pe viață, dar în acest caz legea penală nu permite asta din cauza vârstei înaintate a lui Dincă.
Pentru celălalt inculpat, Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, DIICOT a cerut o condamnare la 12 ani de închisoare.

Imagini din curtea lui Dincă

Dincă nu recunoaște că le-ar fi ucis pe cele două fete

În ultimul cuvânt în fața instanței, Gheorghe Dincă a cerut să fie condamnat „pentru orice infracţiune, mai puţin pentru omor”. El a susţinut în continuare că nu le-a ucis pe cele două fete şi că nu există probe în acest sens. Avocatul din oficiu care-l reprezintă pe Gheorghe Dincă a cerut pedeapsa maximă pentru clientul său, arătând că „din probele aflate la dosar rezultă că el le-a omorât pe cele două fete”.
În schimb, familia Alexandrei și avocatul acesteia au cerut achitarea lui Ghoerghe Dincă pentru cele două infracţiuni de omor. La termenul precedent al procesului, Tribunalul Olt a decis să respingă cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de Tudoriţa Măceşanu, prin avocatul său, de a dispune înlăturarea infracţiunii de omor calificat reţinută prin actul de sesizare a instanţei cu privire la Alexandra Măceşanu.

Familia Alexandrei crede că fata ar mai putea fi în viață

Familia Alexandrei speră că fata este încă în viață și că, prin necondamnarea pentru omor a lui Dincă, certificatul de deces al fetei va fi anulat, iar căutările vor fi reluate, potrivit Libertatea.
Alexandra Măceşanu a plecat de acasă, din comuna Dobrosloveni, în 24 iulie 2019, pentru a se întâlni cu un prieten la Caracal. Dată dispărută, a doua zi fata a sunat la 112 din casa lui Gheorghe Dincă, însă poliția a așteptat până dimineață ca să intre în curtea acestuia. În curtea lui Dincă, anchetatorii au găsit un butoi metalic sub care se aflau cenușă și fragmente de oase umane calcinate. Cazul a adus în atenţie dispariţia Luizei Melencu, o tânără de 18 ani care fusese văzută ultima oară tot în Caracal, în 14 aprilie 2019, în timp ce era luată „la ocazie”, la fel ca Alexandra.
Detaliile procurorilor DIICOT: Cum le-ar fi răpit și ucis Gheorghe Dincă pe Alexandra și pe Luiza

Urmăriți B1TV.ro și pe