Fly LiLi este noua companie aeriană ce va prelua zboruri de pe teritoriul României, de la aeroportul din Sibiu

Fly LiLi este noua companie aeriană ce va prelua zboruri de pe teritoriul României, de la aeroportul din Sibiu

Noul operator aerian, Fly Lili, este noua companie ce va prelua zboruri de pe teritoriul României, de la aeroportul din Sibiu, începând cu anul 2022, a declarat directorul general al aeroportului din Sibiu, conform Agerpres.

O nouă companie pe teritoriul României

„O noutate sigur anul viitor va fi apariţia unui operator aerian în România, care şi-a obţinut AOC-ul (certificat de operator aerian n.r.) acum o lună şi ceva, care are ca şi aeroport principal de dezvoltare sau un interes major pentru Sibiu şi mă refer la Fly Lili, companie pornită de la Sibiu. Din discuţiile pe care le-am avut cu ei, îmi dau speranţă să privesc în mod pozitiv ce se va întâmpla anul viitor. (…) Cred că începând undeva din primăvară o să vedem primele mişcări ale lor”, estimează Marius Gîrdea.

Compania va fi a șasea ce va prelua zboruri de pe aeroportul sibian, iar aceasta va începe să opereze pe teritoriul României începând cu anul 2022.

Pentru a menține la un nivel sustenabil costurile aeroportului, Aeroportul Internațional din Sibiu și-a propus să faciliteze accesul către noile rute deschise în ultima perioadă.

„Cel mai important ar fi ca rutele deschise la momentul acesta, să ajungă să fie sustenabile”, spune Marius Gîrdea.

Ajutor de la stat pentru companiile aeriene

Aeroportul Internațional din Sibiu va folosi ajutorul de stat oferit de către Consiliul Judeţean Sibiu celor de la Lufthansa, Austrian Airlines şi Wizz Air.

„Am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru dezvoltarea terminalului, care este principalul nostru proiect în perioada următoare, la asta ne focusăm, să aliniem lucrurile în aşa fel încât să semnăm contractul de proiectare şi execuţie în termen rezonabil, undeva în prima parte a anului viitor. (…) Va însemna dublarea suprafeţei. O să crească spaţiile de procesare, echipamentele”, a explicat Marius Gîrdea.