Focar de coronavirus la un spital din Caransebeș: Peste 100 cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus

Focar de coronavirus la un spital din Caransebeș: Peste 100 cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus
Sursa Foto: Hepta

Un nou focar de infecție a fost depistat în cursul zilei de astăzi la o unitate spitaliceascădin municipiul Caransebeș. Peste 100 cadre medicale au fost testate pozitivcu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Încă100 cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus

Autoritățile sanitare au transmis faptul că cel puțin100 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus la Spitalul Municipal din Caransebeș.

În prezent, activitatea unității medicale se desfãşoarã cu dificultate, mare parte dintre medici fiind extenuaţi din cauza programului extrem de solicitant. Cu toate acestea,în unitatea sanitarăactul medical se derulează în condiții optime.

Managerul Valentina David îndeamnã cetãţenii sã se adreseze serviciului de urgenţã la debutul bolii şi nu în momentul în care au simptome evidente care le pot pune viaţa în pericol, așa cum faqc cei mai mulți dintre ei.

“Ne așteptăm la un număr mare pentru că în general, de sărbători, lumea spune că mai stă o zi sau două și atunci o să vină într-o formă mai avansată a bolii. Noi așteptăm să în vină în perioada aceasta, imediat după Anul Nou”, a declaratValentina David.

Bilanț sumbru în România

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat duminică 3.034 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, pe teritoriul României.

Până astăzi, 3 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 640.429 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 574.897 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore, 60 de pacienți bolnavi de COVID-19 au decedat.Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 22 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 17 decese la categoria de peste 80 de ani. 59 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)