Focar de COVID-19 în Vâlcea. Prefectul și alți 4 funcționari, testați pozitiv

Focar de COVID-19 în Vâlcea. Prefectul și alți 4 funcționari, testați pozitiv
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

Focar de coronavirus la Prefectura Vâlcea. Alți 4 angajați au fost testați pozitiv pentru COVID-19, după ce Prefectul a fost confirmat ca fiind infectat săptămâna trecută.

Prefectul Sebastian Fârtat a primit rezultatultestat pozitiv pe 3 septembrie și de atunci este izolatla domiciliu. Între timp, ceilalți funcționari au început să se îmbolnăvească. În instituție, joi şi vineri s-a efectuat o dezinfecţie.

„Prefectul judeţului a respectat tot timpul normele de prevenire şi combatere a răspândirii infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, la toate întâlnirile şi şedinţele pe care le-a avut în ultima perioadă, atât cu angajaţii instituţiei, cât şi cu alte persoane din afara instituţiei, păstrând distanţa fizică şi purtând mască de protecţie”, au dat asigurări reprezentanții Prefecturii atunci șeful instituției s-a îmbolnăvit.

“DSP Vâlcea a declanşat o anchetă epidemiologică în care se urmăresc măsurile implementate de instituţie în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2, identificarea contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate, emiterea deciziilor de izolare şi carantină pentru persoanele confirmate şi contacţii apropiaţi”,se arată în comunicatulInstituţiei Prefectului Vâlcea.

Bilanțul victimelor COVID-19 în România

De la izbucnirea pandemiei și până în prezent, în județul Vâlcea au fost confirmate 1.504 cazuri de infectare cu noul coronavirus, în timp ce alți59 au fost confirmați cu temuta viroză în ultima zi.

La nivelul întregii țări, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri, alte 1.391 de noi cazuri deCOVID-19, depistate în ultimele 24 de ore, în creștere cu 11 cazuri față de ziua precedentă. De asemenea, a crescut și numărul de teste efectuate în același interval – 26.149 în ultima zi.

O altă premieră negativă este că, vineri, România depășește oficial pragul de 100.000 de cazuri de ămbolnăvire cu SARS-CoV-2.Potrivit GCS, bilanțul total a ajuns la 101.075. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 534 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Totodată, autoritățile transmit că 35 de pacienți cuCOVID-19au decedat, cu 12 mai puțin ca în ziua precedentă. În acest moment, la ATI sunt internate 478 de persoane testate pozitiv cu noulcoronavirus.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe