Focar de COVID-19 la DSP Vâlcea. Cinci angajați au fost testați pozitiv

Focar de COVID-19 la DSP Vâlcea. Cinci angajați au fost testați pozitiv
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM

Cinci angajați ai Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus,la începutul acestei săptămâni.Este vorba despre trei medici şi doi asistenţi, care au intrat în izolare, la fel ca și cei cu care au intrat încontact direct.

Prima care s-a infectat a fost o doctoriţă care ar fi contractat virusul de la soţul ei. Ulterior,au mai fost confirmaţi pozitiv alţi patru angajaţi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, între care şi un medic care a efectuat anchete epidemiologige pe toată perioada pandemiei.

Din cauza obiectului de activitate,instituția nu se poate închide temporar,însă se fac anchete epidemiologice și dezinfecție în clădire.

Epidemiologii infectați urmează să fie înlocuiţi de medici specialişti din alte oraşe din Vâlcea. În tot județul mai sunt active 19 focare, potrivit stiri.tvr.ro.

Luna trecută a fost alertă și la Prefectură,printre cei care au contractat virusul fiind şi șeful instituției, Sebastian Fârtat.

Până acum, în județ mai sunt active 19 focare. 109 persoanesunt internate, în timp ce alte 900 de persoane confirmate cu noul coronavirus sau care au venit în contact direct cu bolnavi de COVID 19 se află în acest moment în carantină sau izolare la domiciliu.