Focar de COVID-19 la Spitalul Județean Vaslui: Mai multe asistente și infirmiere de la Secția de Chirurgie sunt infectate cu coronavirus (VIDEO)

Focar de COVID-19 la Spitalul Județean Vaslui: Mai multe asistente și infirmiere de la Secția de Chirurgie sunt infectate cu coronavirus (VIDEO)
foto: Hepta.ro

Un focar de COVID-19 a fost depistat la Spitalul Județean Vaslui. Mai multe asistente și infirmiere de la Secția de Chirurgie au fost testate pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. În unitatea sanitară au fost luate măsuri de dezinfecție, iar pentru continuarea activitățiiau fost chemate cadre medicale din concediu.

Focar de coronavirus la Secția de Chirurgie a Spitalului Județean Vaslui

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, Lelia Croitoru , purtător de cuvânt al Spitalului Județean Vaslui, a declarat că în unitatea medicală au apărut cazuri de infectare și în rândul pacienților, aceștia fiind transferați la spitalul din Bârlad.

”La Spitalul Județean Vaslui, la secția Chirurgie, au fost depistate șase asistente COVID-pozitive și cinci infirmiere, două asistente fiind cu rezultate neconcludente. La nivelul Spitalului au fost trei pacienți testați negativ în secția de Chirurgie, care s-au pozitivat la un interval de 72 de ore. Pacienții testați pozitiv au fost direcționați către Bârlad. În momentul de față, urgențele se rezolvă la Spitalul Județean cu restul personalului negativ care este chemat din concediu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Vaslui, care a adăugat că, în acest moment, activitatea se desfășoară în parametri normali la unitatea medicală.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Peste 1.600 de cazuri de COVID-19 în județul Vaslui

Un focar de COVID-19 a fost declarat săptămâna trecută și la Secția de Medicină Internă a Spitalului din Vaslui. Pacienții din secție au fosst transferați atunci la Spitalul din Huși, iar activitatea a fost asigurată de cadre medii din alte secții ale unității medicale.

Potrivit celei mai recente raportări a Grupului de Comunicare Strategică, de la debutul epidemiei de coronavirus și până în prezent, în județul Vaslui au fost confirmate 1.623 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 46 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

Situația cazurilor de coronavirus la nivel național

Totodată, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri că, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate 1.256 de noi cazuri de infectare cu noulcoronavirus, dintr-un total de 25.320 de teste prelucrate. De marți până miercuri, 54 de pacienți cuCOVID-19au decedat, iar în acest moment, în secțiile de terapie intensivă sunt internate 502 persoane aflate în stare gravă.

Până astăzi, 26 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 81.646 de cazuri de persoane infectate cu noulcoronavirus. 36.286 pacienți au fost declarați vindecați și 9.911 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

De asemenea, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 572 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cuCOVID-19, în acest moment,este de 7.205.

Bilanțul deceselor în rândul pacienților cuCOVID-19din România a ajuns la 3.421.