Focar de COVID-19 la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. 10 cadre medicale din ATI, testate pozitiv

Focar de COVID-19 la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. 10 cadre medicale din ATI, testate pozitiv
Sursa foto: Freepik

Este focar de COVID-19 la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. În secția de ATI, 10 cadre medicale au fost testate pozitiv. Mai mult decât atât, focare au fost descoperite și în alte unități medicale din oraș.

Focarul de la secția de ATI a Spitalului Sf. Spiridon este cel mai mare din localitate. Toți angajații au fost izolați la domiciliu, iar spațiile spitalului au fost dezinfectate.

Focar de COVID-19 la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Medici de ATI, testați pozitiv

Pe lângă focarul din Spitalul Sf. Spiridon, purtătorul de cuvânt sl DSP Iași a anunțat că mai există și alte trei focare de infectare.

Un al doilea focar a fost găsit la Spitalul de Psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă Grajduri, mai exact la Pavilion 2 Femei, unde 9 persoane (4 cadre medicale şi 5 pacienţi) au fost diagnosticaţi cu COVID 19.

Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi monitorizat de către medicii de familie, iar pacientele izolate în spaţiu separat. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor. Şi la Institutul de Boli Cardiovasculare, şase cadre medicale au fost testate pozitiv, şi ulterior izolate. S-a efectuat curăţenia şi dezinfecţia spaţiilor secţiei.

La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Hârlău, 3 salariaţi au infecţia cu SARS COV 2. Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi monitorizat de către medicii de familie, iar beneficiarii, izolaţi în spaţiu separat. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Iași, potrivit Ziarul de Iași.

Focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Galați

Un focar de coronavirus a fost descoperit și  Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, în Secţia Ortopedie.

Nouă pacienţi au fost testați pozitiv.  De asemenea, un medic şi două cadre sanitare mediii din aceeaşi secţie, toţi vaccinaţi anti-COVID, au fost găsiţi pozitivi.

La Galați situația este dramatică, după ce în doar o singură zi,  opt persoane cu forme grave de COVID-19 au murit, așteptând eliberarea unui pat la Terapie Intensivă. De asemenea, alți 10 au pierdut lupta cu SARS-CoV-2 la ATI.

Mulți pacienți nu mai apucă nici măcar să ajungă în spitale. Astfel, la Spitalul Județean de Urgență sunt folosite ambulanțe pe post de saloane de ATI, pentru a furniza oxigen bolnavilor, scrie Pro Lider FM.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană