Focare de coronavirus în centrele pentru protecţia copilului din Bistrița-Năsăud. Mai multe persoane au fost testate pozitiv cu SARS-CoV-2

Focare de coronavirus în centrele pentru protecţia copilului din Bistrița-Năsăud. Mai multe persoane au fost testate pozitiv cu SARS-CoV-2
Foto: pixabay.com

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistrița a raportatapariția a două noi focare de COVID-19 în municipiu. Cele două focare au izbucnit la centrele pentru protecţia copiluluiaflate în subordinea DGASPC Bistriţa-Năsăud.

Noi focare de infecție cu Covid-19 în Bistrița

Testele efectuate în rândul beneficiarilor şi angajaţilor din centrele aflate în subordinea DGASPC Bistriţa-Năsăud au dus la identificarea, în ultimele 24 de ore, a două focare de COVID-19, potrivit datelor transmise duminică de Instituţia Prefectului.

Într-un centru pentru protecţia copilului au fost depistate şapte cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul beneficiarilor, iar în altul au fost depistaţi pozitiv trei angajaţi.

De sâmbătă până duminică, au fost confirmate alte două cazuri de COVID-19 în instituţii de asistenţă socială. Printre acestea se numără un angajat al unui centru de recuperare șiun beneficiar al unei unităţi medico-sociale din judeţ.

Menționăm faptul că în ultimele 24 de ore, în județul Bistrița au fost depistate 60 de cazuri noi de COVID-19 din Bistriţa-Năsăud. Printre acestea se mai numără un ambulanţier şi un angajat al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

De la debutul crizei de coronavirus, în martie, și până în momentul de față, în municipiu s-au înregistrat în total6.932 de cazuri de infecție cu malaria respiratorie.

Focare de coronavirus în neurochirurgia şi ortopedia din două spitale de urgenţă din Iaşi

Autoritățile sanitare au anunțat sâmbătăapariţia a două focare Covid-19 noi în Iași.

Primul este în neurochirurgia Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu”. Şase pacienţi şi o infirmieră s-au infectat. Pacienţii au fost izolaţi în zona COVID, iar infirmiera acasă.

Un alt focar a fost declarat la ortopedia Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani, cu patru pacienţi contaminaţi. Pacienţii au fost izolaţi în zona COVID.

De asemenea, la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi, secţia 5 acuţi, s-a mai confirmat pozitiv încă un salariat. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv trei salariaţi şi trei pacienţi. La acelaşi institut, dar în secţia ATI, au luat virusul alţi cinci salariaţi şi doi pacienţi, în condiţiile în care anterior erau infectaţi cinci salariaţi şi doi pacienţi.

În secția de neurologie 1 a Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” s-au mai confirmat pozitiv încă 7 salariaţi. Aici, iniţial au fost confirmaţi un salariat şi nouă pacienţi.

În secţia neurologie 2 a aceluiaşi spital s-au mai infectat încă trei pacienţi, după ce iniţial au fost confirmaţi cinci salariaţi şi cinci pacienţi, iar în neurochirurgie 2 alţi trei pacienţi s-au contaminat, după ce iniţial au fost confirmaţi pozitiv opt salariaţi şi trei pacienţi.

Tot la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, la UPU, focarul s-a extins la alţi patru angajaţi, după ce iniţial au fost confirmaţi pozitiv opt salariaţi.

La Unitatea Medico-Socială Răducănei s-au îmbolnăvit alţi 14 beneficiari şi şapte salariaţi, iniţial fiind confirmaţi pozitiv 15 salariaţi şi 16 beneficiari.

Urmăriți B1TV.ro și pe