Grădiniță din Constanța, închisă după izbucnirea unui focar de COVID-19

Grădiniță din Constanța, închisă după izbucnirea unui focar de COVID-19
Foto: pixabay.com

Focar COVID la ogrădiniţă din municipiul Constanţa. Unitatea a fost închisă după ce apariţia a patru cazuri de COVID-19, dintre care două la copii. Ca urmare,activitatea se va derula în următoarele două săptămâni în sistem online.

Este vorba de grădiniţa Roboţel din municipiul Constanţa, unde s-au îmbolnăvit doi copii,o educatoare şi la o îngrijitoare.

Prefectura Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că luni a fost votată hotărârea numărul 13 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care prevede modificarea scenariilor de funcţionare pentru mai multe unităţi de învăţământ din judeţ.

În majoritatea cazurilor unităţile respective trec din scenariul 1 de funcţionare în scenariul 2 sau invers în funcţie de rata incidenţei din localităţile respective.

În municipiul Constanţa toate unităţile de învăţământ se află în scenariul 2 de funcţionare. Rata incidenţei în municipiul Constanţa în ultimele 14 zile este de 2,17, iar la nivelul judeţului de 1,29.

Ministerul Sănătății face apel la părinți să nu-și trimită copiii la școală dacă au simptome specifice COVID-19

Ministerul Sănătății face apel la părinți să nu-și trimită copiii la școală dacă observă că aceștia au simptome specifice infecției cu noul coronavirus.

”Pentru ca școlile să rămână deschise este nevoie de un efort comun. Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei și la menținerea în școli a unui mediu sigur pentru copii, părinți, profesori și întreaga comunitate.

Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului și mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât și diareea. Dacă observi chiar și o parte din aceste simptome la copilul tău, îți recomandăm să îl ții acasă și să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede”, a transmis Ministerul Sănătății.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi