Încă două cazuri de hepatită necunoscută, depistate la Sibiu

Încă două cazuri de hepatită necunoscută, depistate la Sibiu
Caz unic în România: Un bărbat care i-a donat un rinichi fiului său a avut nevoie el însuși de un transplant. Foto: Pixabay.

Încă două cazuri de hepatită necunoscută au fost depistate la un băiat de 16 ani şi o fată de 10 ani din Sibiu. Potrivit reprezentanților DSP Sibiu, primul caz a fost raportat în 19 aprilie.

Suspiciunea de hepatită acută la doi sibieni

„Băiat de 16 ani, internat iniţial la Spitalul Municipal Mediaş, ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu cu suspiciunea de hepatită acută. Markeri virali pentru hepatită virală A, B, C şi E au fost negativi, ca şi probele pentru determinarea anticorpilor anti Leptospiră.

Copilul este în continuare internat, investigat şi supravegheat, cu evoluţie staţionară, fără elemente de agravare”, precizează DSP Sibiu.

„Un al doilea caz a fost raportat pe 26 aprilie. Este vorba de o fetiţă de 10 ani, cu markeri de asemenea negativi pentru Hepatită virală A, B, C , pentru Hepatită virală E probele fiind încă în lucru. În prezent, fetiţa este externată, cu stare ameliorată”, explică DSP Sibiu, citat de Agerpres.

Explozie de cazuri în 14 țări

Aproape 200 de cazuri de hepatită acută au fost raportate până acum în 14 țări din întreaga lume. Majoritatea pacienților sunt copii cu vârste între o lună și 16 ani.

Un deces a fost înregistrat, iar 10% dintre bolnavi au avut nevoie de transplant de ficat.

La 74 de cazuri a fost detectată prezenţa adenovirusului F41.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)