Încă un urs şi o lupoaică din Ucraina, transferați la Sanctuarul de la Zărneşti

Încă un urs şi o lupoaică din Ucraina, transferați la Sanctuarul de la Zărneşti
Foto: Pixabay.

Un urs și o lupoaică din Ucraina vor fi transferați la Sanctuarul Libearty de la Zărnești, administrat de Asociaţia Milioane de Prieteni.

Convoiul care va aduce cele două animale din Cernăuţi, prin vama Halmeu, a plecat deja, însă nu se poate estima durata drumului din cauza faptului că pe drum sunt controale armate la tot pasul, au transmis, joi, reprezentanţii AMP, citați de Agerpres.

Un urs și o lupoaică vor fi adăpostiți la Zărnești

„Lungul drum către libertatea mult visată, către o viaţă demnă departe de orice pericol, a început pentru ursul Barik, în vârstă de 15 ani şi lupoaica Elza, care are 3 ani.

Captivi de când s-au născut în cuşti mici lângă un complex hotelier din Cernăuţi – Ucraina şi cu teama unui conflict armat în zonă, soarta părea că le este pecetluită. O nouă operaţiune de salvare cu mari emoţii este în desfăşurare.

Fiecare clipă în plus petrecută într-o ţară măcinată de război reprezintă un pericol de moarte pentru cele două animale nevinovate”, precizează reprezentanții AMP Libearty – Bear Sanctuary.

Barik şi Elza nu sunt primele animale salvate de AMP din Ucraina de la începutul războiului. Prima ursoaică, ce a fost adusă chiar la începutul conflictului, a fost Masha, o fostă vedetă de circ, care, însă, la numai două săptămâni după ce a ajuns în Sanctuarul de la Zărneşti, a murit în urma unei comoţii cerebrale, relatează Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)
20:35 - Un oficial pro-rus din Herson spune că decizia pentru alipirea la Rusia ar putea să vină undeva „spre anul viitor”: „Nu se va întâmpla până în toamnă. Prima noastră sarcină este să restabilim ordinea”