Incendiu puternic în Alba. Flăcările au mistuit un depozit de PET-uri. Cetățenii, sfătuiți să închidă ferestrele din cauza fumului gros (VIDEO)

Incendiu puternic în Alba. Flăcările au mistuit un depozit de PET-uri. Cetățenii, sfătuiți să închidă ferestrele din cauza fumului gros (VIDEO)
Foto: ISU Alba

Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de PET-uri din Alba Iulia. Depozitul de deșeuri reciclabile, situat în Zona Industrială a municipiului, a fost cuprins de flăcări.

Fumul gros a fost observat de la câțiva kilometri depărtare, inclusiv din centrul orașului, iar populația a primit atenționări RO-ALERT.

Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise sa stingă flăcările care se propagaseră pe o suprafață imensă, de 2000 de metri pătrați.

Cetățenii din Alba Iulia, avertizați să țină ferestrele închise din cauza fumului

„Din prima evaluare suprafața aproximativa pe care se manifesta incendiul este de 2 mii de metri. Se acționează cu 5 mașini de stingere, o autoscara mecanica si un echipaj de prim ajutor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Au fost trimise in sprijin 6 mașini de stingere de la ISU Sibiu, ISU Hunedoara, ISU Bihor, ISU Cluj si ISU Timiș (…) Nu au fost înregistrate victime”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alexandru Crișan.

Societatea la care a izbucnit incendiul este acreditată din punct de vedere al mediului, conform autorităților.

Ancheta declanșată în acest caz va stabili cauzele incendiu de la depozitul de PET –uri.