Incendiu puternic în Sebeș. Platforma industrială Kronospan a luat foc

Incendiu puternic în Sebeș. Platforma industrială Kronospan a luat foc
Sursa foto: Facebook / IGSU

Un incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi pe platforma Kronospan din Sebeş, producător de plăci pe bază de lemn, ca urmare a unui defect la un mecanism al unui buncăr de praf, informează Agerpres.

Incendiu pe platforma industrială Kronospan Sebeş

Secţia de pompieri Sebeş a fost solicitată să intervină în cooperare cu Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă Kronospan, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu la un buncăr de praf din incinta operatorului economic, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alexandru Crişan.

La faţa locului au fost trimise două autospeciale cu apă şi spumă de la Secţia Sebeş, o autospecială de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi o autoscară mecanică de la Detaşamentul Alba.

„Până la ajungerea forţelor de intervenţie la locul solicitării, s-au dispus de îndată măsurile de protecţie, limitare şi lichidare a acestuia de către personalul de la SPSU Kronospan. Incendiul s-ar fi produs ca urmare a unui defect la un mecanism al unui buncăr de praf”, a transmis Alexandru Crişan.

De asemenea, acesta a menţionat că forţele prezente refulează apă pentru răcirea materialului din interiorul buncărului.

Nu au fost victime, a mai arătat reprezentantul ISU Alba.

Urmăriți B1TV.ro și pe