Învățătoare dimineața și ciobăniță după-masa. Povestea unei tinere din Sibiu

Învățătoare dimineața și ciobăniță după-masa. Povestea unei tinere din Sibiu
Foto: captura video.

Maria, o tânără în vârstă de 26 de ani din satul Apoș din județul Sibiu, își îmbină profesia de învățătoare cu afacerea familiei sale de creștere a oilor. În timpul zilei, ea se ocupă de educarea copiilor în școala din sat, iar după ore își îndreaptă atenția către cele peste 700 de oi pe care le deține împreună cu fratele ei, Călin, arată observatornews.

Copiii au preluat afacerea părinților

Crescând într-o familie de oieri, cei doi au preluat afacerea acum doi ani și și-au pregătit pregătit în acest sens, absolvind Facultatea de Științe Agricole și înscriindu-se la un program de masterat. Cu toate că afacerea este una de familie și nu au angajați, volumul mare de muncă este împărțit între cei doi, cu Maria ocupându-se de prepararea telemelei, în timp ce Călin se ocupă de logistica.

„Este foarte mult de muncă. Fără ajutorul părinţilor, nu ştiu ce ne-am face, pentru că ei sunt primii care dau alarma. Undeva la 5 dimineaţa deja se trezesc şi vin în saivan”, povestește tânăra.

„Este volumul foarte mare de muncă”

Cu toate acestea, ei sunt recunoscători ajutorului oferit de părinți, care sunt primii care dau alarma la primul semn de probleme. Cei doi se pregătesc acum pentru comenzile de Paște.

„Nu avem angajați, însă afacerile de familie sunt bune, sunt frumoase, dar greu de dus pe umeri. Este volumul foarte mare de muncă, sarcinile sunt foarte multe, trebuie împărţite între noi”, spune și Călin, fratele Mariei.

Urmăriți B1TV.ro și pe