Locuitorii unei comune din Iași, evacuați din case după ce s-au descoperit bombe de război în localitate

Locuitorii unei comune din Iași, evacuați din case după ce s-au descoperit bombe de război în localitate
Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului de la fabrica de textile din Botoșani Sursa Foto: ISU Botoșani/ Facebook

Locuitorii unei comune din Iași au fost evacuați de pirotehnici, după ce în zonă au fost descoperite bombe de război. Sătenii din Valea Seacă au trăit momente de panică, după ce specialiștii de la ISU i-au rugat să părăsească gospodăriile.

În zona comunei Valea Seacă, specialiștii ISU au descoperit muniție de război neexplodată, mai exact nouă proiectile de 132 de milimetri și un motor al unei astfel de rachete, scrie Antena 3. 

Muniție și bombe de război, descoperite într-o comună din Iași

Pirotehniștii au evacuat zona, 13 persoane fiind nevoite să își părăsească locuința. Specialiștii verifică și investighează perimetrul, urmând a vedea dacă mai există și alte tipuri de muniție în zonă.

În tot acest timp, cei 13 săteni nu au voie să se întoarcă acasă, din motive de siguranță. Aceștia ar urma să locuiască la rude.

Mai mult decât atât, în cursul zilei de miercuri, specialiștii continuă să caute muniția neexplodată, ce ar putea provoca o adevărată tragedie dacă ar fi găsită de locuitori.