Masca de protecție devine obligatorie în spațiile deschise din municipiul Caracal. Noi restricții, în cinci comune din județul Olt

Masca de protecție devine obligatorie în spațiile deschise din municipiul Caracal. Noi restricții, în cinci comune din județul Olt
Foto: Hepta

Începând de joi, 15 octombrie, purtarea măștii de protecție devine obligatorie în spațiile publice deschise din Caracal, din cauza creșterii alarmante a număului de noi infecatări cu COVID-19.Hotărârea a fost luată marți, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Restricții în cinci comune din Olt

În cadrul ședinței CJSUau fost stabilite șicâteva restricţii pentru cinci comune în care în care rata incidenţei cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 este mai mare de 1,5 la 1.000 de locuitori. Este vorba despreMilcov, Perieţi, Bălteni , Dobreţuşi Brebeni.
Așadar, începând cu 15 octombrie, în comunele menționate se suspendă activităţile cu publicul în interiorul clădirilor restaurantelor şi cafenelelor, iar în cazul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor activitatea acestora este permisă numai pentru clienţii cazaţi în respectivele unităţi. Se suspendă și activitatea cu publicul a operatorilor de jocuri de noroc, exceptând agenţiile Loteriei Române şi pe cele de pariuri sportive.
Activitatea operatorilor economici rămâne suspendată și în Municipiul Caracal şi în comuna Cezieni, potrivit deciziei desăptămâna trecută, potrivit agerpres.ro.

Unitățile de învățământ din județul Olt careintră în scenariul roșu

CJSU Olt a mai stabilit și activiatea de predare în clase se suspendă laColegiul „Ion Minulescu” din municipiul Slatina, pentru toate clasele de gimnaziu şi liceu, conform scenariului roşu. Tot după scenariul roşu vor funcţiona, pentru o perioadă de 14 zile, cinci clase de gimnaziu şi liceu de la Liceul Teoretic „Ioniţă Asan” din Caracal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)