„Metoda accidentului” face noi jertfe! O bătrână din Cluj a rămas fără 75.000 de lei pentru că bărbatul de la telefon a fost convingător

„Metoda accidentului” face noi jertfe! O bătrână din Cluj a rămas fără 75.000 de lei pentru că bărbatul de la telefon a fost convingător
Foto: Pixabay

O clujeancă de 78 de ani a fost înşelată cu 75.000 de lei de un bărbat de 33 de ani, din Ialomiţa, prin metoda „Accidentul”.

„La data de 12 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a unui bărbat de 33 de ani, din judeţul Ialomiţa, cercetat pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Prin metoda accidentului, sub falsa calitate de medic, acesta ar fi indus în eroare o femeie de 78 de ani, cauzând un prejudiciu estimat la 75.000 de lei.

 În fapt, la data de 7 iulie 2021, o femeie de 78 de ani, din municipiul Cluj-Napoca a fost apelată telefonic de către un bărbat necunoscut, care, folosind calitatea falsă de medic, sub pretextul că fiica şi nepotul acesteia au suferit un accident rutier, fiind internaţi în spital cu fracturi ale coloanei, i-ar fi solicitat acesteia, pentru acoperirea cheltuielilor de spitalizare, 24.000 de euro, iar ulterior 15.000 de lei, dar şi bijuterii”, arată un comunicat al IPJ Cluj, potrivit Antena3.

Prejudiciul de 75.000 de lei nu a fost recuperat

„La data de 12 septembrie a.c., cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa – Serviciul de Investigaţii Criminale, bărbatul în cauză a fost depistat pe raza municipiului Feteşti.

În urma administrării probatoriului, împotriva acestuia s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, în cursul acestei zile, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate”, mai scrie în comunicat.

Poliția din Cluj sugerează persoanelor care cunosc oameni ce au fost jertfe al unei asemenea înșelăciuni să ia legătura cu autoritățile pentru a preveni astfel de situații pe viitor.

Urmăriți B1TV.ro și pe