Municipiul Arad a trecut în scenariul roşu: Rata de infectare cu Covid-19, peste 3 la mia de locuitori

Municipiul Arad a trecut în scenariul roşu: Rata de infectare cu Covid-19, peste 3 la mia de locuitori

Municipiul Arad a trecut în scenariul roşu, începând de vineri, dupăce rata de infectare cu Covid-19 a trecut de 3 la mia de locuitori. Astfel,toate şcolile şi grădiniţele îşi vor desfăşura activităţile online, în timp ce autorităţile au adoptat noi măsuri de limitare a răspândirii noului coronavirus.

Covid-19. Scenariu roșu în orașul Arad

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad s-a întrunit, vineri, într-o şedinţă extraordinară și a decis trecerea în scenariul roșu, din cauza incidenției de infectare cu SARS-CoV-2 de 3,08 cazuri la 1.000 locuitori.

Astfel, toate şcolile şi grădiniţele din municipiul Arad vor fi în scenariul roşu începând de luni, timp de două săptămâni.

La nivelul judeţului, 124 de unităţi şcolare, cu 30.029 copii, îşi vor desfăşura activitatea online. La acestea, se adaugă 15 clase de elevi sau de preşcolari din alte localităţi, cu un total de 328 copii, care vor avea doar activităţi online, pentru că în aceste cazuri este vorba de copii sau dascăli confirmaţi cu SARS-CoV-2.

În scenariul galben vor învăţa copiii din 154 unităţi şcolare, iar în scenariul verde vor rămâne 169 unităţi şcolare.

Totodată, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte va fi interzisă de sâmbătă, iar activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, va fi interzisă în interiorul clădirilor. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare va fi permisă doar pentru persoanele cazate în respectivele unităţi şi activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc va fi interzisă, transmite Agerpres.

Restricții în Timișoara și Sibiu, după ce rata de infectare cu COVID-19 a trecut de 3 la 1000 de locuitori

Noi restricții sunt și în Timișoara șiSibiu, underata de infectarecu COVID-19 a depăşit 3 la 1.000 de locuitori. Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă au adoptat, vineri, măsurile necesare gestionării pandemiei în perioada următoare.

Liliana Oneţ, prefectul de Timiș, face apel la cetățeni să nu se abată de la măsurile de siguranță și nu își pună sănătatea în pericol, în condițiile în care spitalele sunt pline.

„Vor urma restricţii pentru următoarele 14 zile, acestea având ca scop limitarea răspândirii bolii. Ştiu că nu va fi uşor, dar avem obligaţia să respectăm legea şi să protejăm sănătatea şi viaţa tuturor timişorenilor. Spitalele care tratează pacienţi COVID din judeţul Timiş sunt peste 90% pline, iar la ATI sunt foarte puţine locuri. Vă rog să faceţi tot posibilul să vă protejaţi şi să îi apăraţi şi pe cei din jurul vostru. Vă rog să respectaţi toate prevederile legale, să păstraţi normele de distanţare sanitară şi pe cele de igienă. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă! De asemenea vă rog să renunţaţi la deplasări, dacă nu sunt absolut necesare, să evitaţi zonele aglomerate, să limitaţi contactul cu alte persoane, pentru că oricine dintre noi poate fi infectat, asimptomatic, şi să transmită virusul. Sănătatea şi viaţa fiecăruia sunt foarte importante şi numai respectând regulile ne putem proteja şi, implicit, să reducem rata infectărior la nivelul judeţului Timiş!”, a fost apelul prefectului de Timiş, citeazăadevărul.ro.