Municipiul Baia Mare, în risc epidemiologic ridicat din cauza deşeurilor neridicate

Municipiul Baia Mare, în risc epidemiologic ridicat din cauza deşeurilor neridicate
foto: Pixabay

Municipiul Baia Mare se află în risc epidemiologic ridicat din cauza crizei provocate de către decizia Drusal SA de a opri colectarea deșeurilor menajere de la persoanele fizice, a arătat președintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

Risc epidemiologic în Municipiul Baia Mare

„Astăzi, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş am constatat faptul că municipiul Baia Mare se află într-o situaţie gravă de sănătate publică, cu risc epidemiologic ridicat, din cauza crizei provocate de decizia Drusal SA de a opri colectarea deşeurilor menajere de la persoanele fizice. Această decizie vine în urma neplăţii facturilor de Primăria Baia Mare către Drusal SA pentru serviciul public de colectare a deşeurilor”, a scris Ionel Bogdan într-o postare pe Facebook.

„Astfel, am luat o serie de măsuri urgente pentru îndepărtarea riscurilor epidemiologice şi pentru a rezolva această problemă. Am acordat societăţii Drusal SA un termen de reintrare în condiţiile contractuale, până astăzi, la ora 13,00, termen care nu a fost respectat. În această situaţie, începând cu ora 14,00, SPAU Baia Mare, cu resursele şi ajutorul societăţii Drumuri şi Poduri SA, subordonată Consiliului Judeţean Maramureş, şi cu sprijinul primăriilor Şomcuta Mare şi Coroieni, a început colectarea deşeurilor menajere din punctele de colectare de pe raza municipiului Baia Mare. S-a reuşit mobilizarea de utilaje, compactoare, autoutiliare, echipe de oameni şi tot ceea ce este necesar pentru a curăţa oraşul de gunoiul menajer”, a precizat Ionel Bogdan.

Ionel Bogdan @ Facebook

„Ca urmare a situaţiei create în urma nereluării activităţii de ridicare a deşeurilor, Consiliul Judeţean Maramureş va denunţa contractul de depozitare cu Drusal SA. De asemenea, vom acţiona în instanţă Drusal SA pentru recuperarea redevenţelor pe colectare şi depozitare pe care compania nu le-a achitat. Totodată, cer Primăriei Baia Mare să îşi onoreze obligaţiile contractuale, să plătească datoriile şi să explice ce a făcut cu banii colectaţi de la băimăreni pentru curăţenie şi gunoi la începutul anului, când aceştia au plătit taxele şi impozitele la primărie”, a mai scris Ionel Bogdan.

Ultima oră
22:36 - Florin Cîţu: Aş vrea mai mult fair-play de la partenerii de guvernare / E nevoie de coaliţie să trecem prin acest moment dificil şi nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliţie
22:09 - Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate
21:57 - Numirea noului selecționer, pe ultima sută de metri. Două nume se mai află în cursă. FRF ar putea face anunțul cel mare miercuri
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)