Neamț: O fetiță de 13 ani a murit pe terenul de sport în cadrul unui antrenament

Neamț: O fetiță de 13 ani a murit pe terenul de sport în cadrul unui antrenament
Sursa Foto: Facebook/Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt

În timpul unui antrenament din cadrul Clubului Sportiv Școlar Piatra-Neamț, o fetiță de 13 ani a rămas inconștientă. Ea a fost transportată de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe, acolo unde doctorul i-a declarat decesul.

O fetiță de 13 ani a murit în timpul unui antrenament la Clubul Sportiv Școlar Piatra-Neamț

Profesorul i-a acordat primul ajutor fetiței chiar pe teren. Cadrele medicale sosite la fața locului au transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe Piatra-Neamț.

„Antrenamentul la care participa eleva era de intensitate redusă, după cum ne informează profesorul antrenor, şi avea loc în condiţiile pregătirii necesare participării la Campionatul Naţional de Cadete, din 14 ianuarie 2023. Conform informaţiilor primite din partea C.S.S. Piatra-Neamţ putem preciza că eleva avea efectuată vizita medicală periodică la cabinetul de medicină sportivă cu care unitatea are contract şi avea viza medicală valabilă. De asemenea, din cele relatate de părinţii sportivei, aceasta a fost supusă unor investigaţii medicale chiar la începutul anului 2023 şi nu s-a evidenţiat nicio problemă medicală incompatibilă cu practicarea sportului de performanţă”, a declarat inspectorul şcolar general Florentina Luca-Moise, potrivit Agerpres.

„Echipajele medicale s-au prezentat la fața locului, minora fiind transportată la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Din păcate, în jurul orelor 13:50, am fost informați cu privire la faptul că minora a decedat la unitatea medical unde a fost internată”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, subinspectorul Ramona Ciofu.

În urma rezultatelor expertizei medico-legale privind cauza decesului cercetătorii vor continua ancheta cazului.

Urmăriți B1TV.ro și pe