Nepotul lui Marian Godină, refuzat de învățătoarea lui din cauza bolii de care suferă: ‘I-a zis că ceilalți copii se bucură că Sebi nu mai vine la școală! Domna Pirpiliu, v-ați ales tare greșit profesia’

Nepotul lui Marian Godină, refuzat de învățătoarea lui din cauza bolii de care suferă: 'I-a zis că ceilalți copii se bucură că Sebi nu mai vine la școală! Domna Pirpiliu, v-ați ales tare greșit profesia'

Marian Godină şi-a exprimat revolta într-o postare pe Facebook după ce nepoţelul său în vârstă de şase ani, Sebi, un copil cu nevoi speciale, a fost marginalizat şi refuzat în clasa zero de învăţătoarea sa, pe motiv că ceilalţi elevi nu îl acceptă.

Nepotul lui Marian Godină, refuzat de învățătoarea lui din cauza bolii de care suferă

Nepotul lui Marian Godină a fost refuzat de învățătoarea de la o școală din Brașov, după prima zi de școală, pe motiv că suferă de tulburări de spectru, ‘o formă de autism’, iar ceilalți copii nu îl acceptă și că părinții acestora se gândesc deja să-și mute la alte școli.

‘Sora mea are un băiețel de 6 ani. Pe Sebi. Situația lor financiară nu e deloc una bună, locuiesc în chirie, sora mea muncește, dar nu îi poate asigura chiar totul. Adică la fel cum am crescut mulți dintre noi.

Nici ea nu s-a gândit vreodată să-mi ceară să o ajut cu ceva, am fost crescuți și educați să nu cerem pentru noi nimic.

Nici azi dimineață, când m-a sunat abia vorbind, nu a făcut-o ca să îmi ceară ajutorul, ba chiar a insistat să rămână între noi și mi-a spus că m-a sunat doar pentru că simțea nevoia să vorbească cu cineva care să o liniștească.

Nepoțelul meu, Sebi, suferă de tulburări de spectru, mai exact de o formă de autism.

Cu o săptămână în urmă, i-au cumpărat un costum și l-au pregătit pentru începerea clasei zero.

Pe grupul familiei de whatsapp, unde suntem toți cei cinci frați, a pus și poze cu Sebi la costum, zâmbind și mândru că începe școala.

După prima zi de școală, când s-au dus să-l ia, învățătoarea i-a zis că nu-l mai poate primi, că ceilalți copii nu-l acceptă, că unii părinți se gândesc deja să-și mute copiii și că ar fi bine să repete grădinița.

A doua zi, Sebi s-a trezit și a întrebat de ce nu mai merge la școală, pentru că sora mea a înțeles că acolo nu-l mai poate duce’, scrie Marian Godină pe Facebook.

Învățătoare: „Copiii s-au bucurat că Sebi nu a mai venit la școală”

Calvarul părinților și al copilului nu s-a încheiat însă aici. De o cruzime ieșită din comun pentru o persoană care lucrează cu copii de 5-6 ani, învățătoarea a sunat-o pe mama lui Sebi să-i spună că ceilalți elevi au fost tare bucuroși că nu l-a mai adus pe fiul ei la școală.

Doamna care și-a ales greșit meseria de dascăl se numește Pirpiliu Ana-Maria și predă la Școala Generală nr. 11 din Brașov, spune Godină.

‘După ziua în care nu a fost la școală, învățătoarea a ținut să o sune pe sora mea și să îi spună că „vaai, să știți că așa s-au bucurat copiii că nu a mai venit Sebi la școală!”

La punctul ăsta deja tremuram de nervi. Am întrebat-o cum o cheamă pe această doamnă învățătoare, însă sora-mea mi-a repetat că nu vrea să facă tam-tam și că voia doar să vorbească cu mine, să se mai liniștească și că nu are importanță cum o cheamă pe învățatoare.

Pentru mine chiar are, așa că am aflat rapid că pe doamna învățătoare, de la Școala Generală nr. 11 din Brașov, o cheamă Pirpiliu Ana-Maria.

Domna Pirpiliu, v-ați ales tare greșit profesia, pentru mine sunteți o rușine a umanității.

De ce oare ați simțit nevoia să o mai și sunați să-i spuneți cât de mult s-au bucurat copiii că nu a mai venit Sebi la școală? Între noi fie vorba, asta e o „vrăjeală ieftină”.

Sora mea e un om blând, dar spre nefericirea dumneavoastră, are un frate care se va zbate și se va ocupa să fiți reclamată până la minister.

Pentru că noi așa am fost învățați, să ne avem ca frații’, mai scrie Godină pe Facebook.

Cât despre Sebi, nu se știe cum își va putea continua clasa zero sau va pierde anul acesta.

‘Legat de Sebi, încă nu știu cum vom proceda, mi-e clar că la acea școală nu se va mai putea întoarce. Aștept sfaturi’, conchide Godină.