Noi focare de COVID-19 în Prahova: Zeci de persoane testate pozitiv la Spitalul de ortopedie şi traumatologie Azuga și la Penitenciarul Târgșor

Noi focare de COVID-19 în Prahova: Zeci de persoane testate pozitiv la Spitalul de ortopedie şi traumatologie Azuga și la Penitenciarul Târgșor
Foto: facebook.com/Spitalul-de-Ortopedie-si-Traumatologie-Azuga

Autoritățile din Prahova au depistat două noi focare de coronavirus pe teritoriul județului. 20 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate la Spitalul de ortopedie şi traumatologie Azuga, iar alte 10 au fost identificate în rândul deținutelor de la Penitenciarul Târgșor, informează Agerpres.

Două noi focare de coronavirus în Prahova: 10 deținute de la Penitenciarul Târgșor, testate pozitiv

Așadar, la Penitenciarul de femei au fost testate pozitiv zece persoane. Este vorba despre deținute încarcerate în secția cu regim semi-deschis. Una dintre acestea a prezentat simptome sspecifice infecției cu coronavirus și a fost testată pozitiv. Ulterior, cele nouă colege de cameră ale sale au fost, la rândul lor, confirmate cu COVID-19 pe data de 25 octombrie. Ancheta epidemiologică este în desfășurare. Toate cele 10 persoane sunt internate la Spitalul Jilava.

20 de cazuri de COVID-19 la Spitalul din Azuga

Totodată, la Spitalul de ortopedie şi traumatologie Azuga au fost identificate 20 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care trei, în rândul pacienților, 16 la personalul medico-sanitar şi auxiliar și unul la serviciul de pază.

Atât pacienții, cât și personalul infectat se află, în prezent, la domiciliu și sunt monitorizați.

În cursul zilei de joi un focar de coronavirusa fost identificat de autoritățile prahovene la Spitalul Municipal din Câmpina, unde mai mulţi angajaţi ai blocului operator au fost testați pozitiv pentru noul virus.

Situația cazurilor de coronavirus la nivelul județului Prahova

152 de noi cazuri de contaminare cu coronavirus au fost confirmate pe teritoriul județului Prahova în ultimele 24 de ore, astfel că bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns aici la 9.569. De asemenea, 11 noi decese asociate COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în Prahova. Este vorba despre 6 femei cu vârste între 30 şi 84 de ani şi cinci bărbaţi cu vârste între 50 şi 77 de ani

Potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică, incidența cumulată a cazurilor de coronavirus la mia de locuitori a ajuns la 1,85 în județul Prahova. În acest moment, toate locurile de terapie intensivă destinate pacienților cu COVID-19 sunt ocupate în Prahova.

Peste 6.500 de cazuri noi, la nivel național

În ceea ce privește situația la nivel național, în ultimele 24 de ore, în România au fost 6.546 de noi cazuri deCOVID-19dintr-un total de 36.335 de teste care au fost prelucrate în același interval. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.059 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În prezent, 917 pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară. De asemenea, de joi până vineri,103persoane infectate cucoronavirusau decedat.