Noi restricții anti-COVID-19 în Chiajna. Rata de infectare a trecut de 2.00

Noi restricții anti-COVID-19 în Chiajna. Rata de infectare a trecut de 2.00
Mașină blocată într-o groapă din Chiajna, imagine reprezentantivă pentru comuna ilfoveană, care se confruntă cu drumuri surpate și inundații

Vineri, 3 septembrie, rata de infectare în comuna Chiajna, din Ilfov, a ajuns la 2,12 la mia de locuitori. Astfel, în mica localitate aflată în vecinătatea Bucureștiului vor fi implementate noi restricții anti-COVID.

Prefectura Ilfov a anunțat oficial, decizia.

„Având în vedere faptul că, la data prezentei, la nivelul comunei Chiajna s-a înregistrat o valoare a ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile de 2,12/1000 locuitori, în urma propunerii Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, astăzi, 03 septembrie 2021, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 150 din 03.09.2021 privind măsurile dispuse pentru localitatea Chiajna”, se arată în comunicatul transmis, azi, de Prefectura Ilfov.

Cifrele COVID, în creștere, în România

Noile măsuri impuse în Chiajna vor intra în vigoare din data de 4 septembrie, ora 00:00. Printre regulile comunicate de autorități se vor număra: obligativitatea purtării măștii de protecție în piețe și târguri, respectiv organizarea festivalurilor sau a concertelor se face cu până la maxim 2.500 de participanți.

Comuna Chiajna, una dintre cele mai aglomerate din Ilfov, a fost în mod constant o localitate fruntașă din punct de vedere al cifrelor COVID.

Vineri, GCS a raportat 1.520 de noi cazuri de COVID-19. 43.315 teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore. De asemenea, 33 de persoane infectate cu SARS-COV-2 au murit, în urma infectării cu virusul. În ceea ce privește situația de la ATI, numărul pacienților internați a crescut cu 23, până la 345.