O bătrână de 83 de ani din Constanța a sunat la 112 și a spus că moare de frig și de singurătate în casă

O bătrână de 83 de ani din Constanța a sunat la 112 și a spus că moare de frig și de singurătate în casă
Foto simbol: Pixabay

Un polițist local din Constanța a povestit pe Facebook despre apelul la 112 al unei bătrâne de 83 de ani care trăiește singură și nu are bani ca să plătească pentru căldură.

Singura posibilă sursă de încălzire e un calorifer electric pe care nu-l folosește, de teamă cu nu va avea bani să plătească curentul

Postarea a devenit virală, fiind preluată și distribuită și de profilul Reporter TV Neptun. Bătrâna trăiește singură și pe 23 ianuarie a sunat la 112 și i-a spus dispecerului că moare de frig și de singurătate, în casă.

Singura posibilă sursă de încălzire a casei e un calorifer electric pe care însă nu-l folosește, de teamă cu nu va avea bani să plătească curentul.

Apelul a fost redirecționat către Poliția Locală Constanța și Gabriel Enache, un polițist local de la malul mării cunoscut pentru implicare sa socială și actele caritabile, a plecat spre casa bătrânei.

Bătrâna nu mai are pe nimeni, i-au murit pe rând fiul, soțul, fratele și sora. Polițiștii au aflat ce nevoie are și Gabriel Enache, scrie Reporter TV Neptun, a convins mai mulți colegi ca împreună să achite facturile de electricitate ale femeii, până la vară.

De asemenea, firma care asigură hrana pacienților la spitalul județean îi va oferi o masa în fiecare zi, pe care o va trimite la domiciliul femeii. În același timp, zeci de persoane care au văzut postarea lui Gabriel Enache s-au oferit să o ajte pe bătrână.

Urmăriți B1TV.ro și pe