O fabrică de mobilă a fost făcută scrum în urma unui incendiu în județul Timiș: „Era groaznic, flăcări de vreo șase metri”

O fabrică de mobilă a fost făcută scrum în urma unui incendiu în județul Timiș: „Era groaznic, flăcări de vreo șase metri”
Foto: Captură video

Un atelier de mobilă a ars aseară în județul Timiș. Flăcările uriașe au mistuit tot ce le-a stat în cale, iar zeci de pompieri au intervenit pentru a le stinge și pentru a se asigura că incendiul nu se va extinde și la clădirile din apropiere.

Panica a pus stăpânire aseară pe județul Timiș, în apropiere de localitatea Giarmata. O fabrică de mobilă a luat foc din senin și localnicii au apelat imediat la 112. Pompierii au luptat zeci de minute cu flăcările uriașe, dar nu au reușit să salveze nimic din clădire.

În interiorul fabricii se aflau produse din lemn gata

Incendiul a izbucnit puțin după ora 20:00. Pentru că în interiorul clădirii se aflau obiecte de lemn, focul s-a extins repede, notează Observator. Totul s-a întâmplat într-o hală din localitatea Giarmata, de lângă Timișoara. Aici, un tânăr suedez avea un atelier unde producea piese de mobilier unice.

„Erau duse în export, chiar era mobilă de calitate. Chiar îl cunosc pe proprietarul firmei. Pune mult suflet în ceea ce face. Din păcate, totul s-a făcut scrum. În interior se afla mult lemn, dar și o butelie și vopseluri, materiale combustibile care au intensificat flăcările.

Până în prezent au ars 900 de metri pătrați din acoperișul halei. În continuare sunt 30 de pompieri care intervin cu șase autospeciale și au reușit să limiteze extinderea incendiului”, a declarat primarul localității.

Coloana de fum și flăcările se vedeau de la kilometri

„Era groaznic, flăcări de vreo șase metri. Vă dați seama, a fost o imagine cumplită”, a adăugat primarul.

Flăcările se puteau observa de la kilometri distanță. Pompierii voluntari din localitate au fost primii care au ajuns la fața locului și au constatat că nicio persoană nu se afla în interior.

„A fost o intervenție relativ dificilă dată de cantitatea materialului combustibil și faptul că acoperișul era din lemn”, a explicat ISU Timiș.

Pompierii urmează să stabilească cauza producerii incendiului.

Urmăriți B1TV.ro și pe