O gravidă din Sibiu, revoltată de mâncarea primită în spital: Cinci biscuiți și două cuburi de brânză

O gravidă din Sibiu, revoltată de mâncarea primită în spital: Cinci biscuiți și două cuburi de brânză
Foto: Turnul Sfatului

O viitoare mămică s-a arătat revoltată de mâncarea sărăcăcioasă pe care o primește în MaternitateaSpitalului Clinic Județean Sibiu. Gravida a realizat două fotografii cu caserolele de mâncare pe care le-a primit.Într-una dintre poze se observă doarmargarină și pate, iar în cealaltă cinci biscuiți și două triunghiuri de brânză topită.

Contactați telefonic de Turnul Sfatului, reprezentanții spitalului spun că fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat dar, din păcate spun ei, finanțarea este redusă, hrana fiind condiționată de acest fapt.

„În cadrul SCJU Sibiu, serviciul de preparare a hranei este unul externalizat din anul 2003, de prepararea meniurilor ocupându-se o firmă privată. În urmă cu doi ani, în urma licitației organizate, a fost semnat un acord cadru valabil până în iunie 2021. Hrana pacienților este acordată diferențiat în funcție de regimurile alimentare stabilite de dieteticieni si aprobate de medicii nutriționiști.

Se fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat dar, din păcate, finanțarea este redusă, iar meniurile sunt condiționate de acest lucru. Subliniem totodată că SCJU Sibiu a făcut demersuri pentru transformarea serviciului de preparare a hranei în serviciu de catering dar, datorită valorii mici a alocației zilnice stabilită prin lege, la licitația organizată nu s-a înscris nimeni. Prin urmare, soluția aleasă a fost serviciul externalizat de preparare a hranei în cadrul spitalului de către singura firmă care s-a înscris la licitația organizată, existând, așa cum am menționat, un acord cadru valabil până în iunie 2021.

Meniul din imaginile prezentate poate fi un meniu comun, servit sâmbătă 15 august, cu mențiunea că imaginile sunt incomplete.

Acesta a constat în mic dejun: pate, margarină, ceai; prânz: ciorbă de fasole verde, tocăniță de pui cu orez și cină: brânză topită, biscuiți, ceai, brânză de vaci. Pacienții primesc dimineața o jumătate de pâine pentru întreaga zi”, transmit reprezentanții spitalului.

Urmăriți B1TV.ro și pe