O localitate din Galați iese din carantina zonală: Rata infectărilor cu coronavirus a scăzut la 2 de la 10 cazuri la mia de locuitori

O localitate din Galați iese din carantina zonală: Rata infectărilor cu coronavirus a scăzut la 2 de la 10 cazuri la mia de locuitori
Foto: facebook.com/Inspectoratul-de-Jandarmi-Județean-Galați

Autoritățile din Galați au decis că localitatea Ivești poate ieși din carantina zonală, la aproape o lună de când măsura a fost instituită pentru a opri răspândirea noului coronavirus. De altfel, de la momentul carantinării și până acum, rata incidenței cazurilor de COVID-19 a scăzut în localitatea Ivești, de la 10 la mia de locuitori la aproape 2 la mie.

Carantina zonală, ridicată în comuna Ivești din județul Galați

”Ca urmare a solicitării CJSU Galați, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a emis ordinul de ridicare a carantinei zonale din comuna Ivești, județul Galați. Astfel, începând cu data de 10.11.2020, de la ora 05,00, încetează măsurile de carantinare zonală a comunității cuprinsă între străzile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa și str. Pădurii, aferente DJ 254 (str. Blăjerii de Sus)”, se arată într-un anunț publicat de Instituția Prefectului din județul Galați.

O localitate iese din carantina zonală: Rata infectărilor cu coronavirus a scăzut la 2 de la 10 cazuri la mia de locuitori

Autoritățile locale au luat decizia ridicării carantinei zonale în contextul în care rata incidenței cazurilor de COVID-19 a ajuns la 2,17 la mia de locuitori.

Carantina zonală a fost instituită în localitatea gălățeană pe 13 octombrie.

Ulterior, începând din 27 octombrie, carantina a fost prelungită pentru încă 14 zile.

”Începând cu data de 27.10.2020 ora 05.00, pentru o perioadă de 14 zile se prelungește măsura de carantinare zonală a comunității cuprinsă între străzile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa și str. Pădurii aferente DJ 254 (str. Blăjerii de Sus) din comuna Ivești, județul Galați. În zona carantinată menționată (…), se aplică în mod corespunzător toate interdicțiile și restricțiile stabilite în perioada stării de alertă, prevăzute în Legea nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările ulterioare și respectiv Hotărârea de Guvern nr. 856 din 14 octombrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, anunțau atunci autoritățile locale.

Perioada de carantină din localitatea Ivești nu a fost lipsită de incidente. La finalul lunii octombrie, un bărbat care era izolat la domiciliu a încercat să iasă din zonă pe motiv că trebuie să meargă la cumpărături. El a fost prins de o patrulă de jandarmi atunci când era pe punctul de a părăsi localitatea printr-o lizieră de la marginea acesteia.

Situația cazurilor de COVID-19 la nivelul județului Galați

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Galați, de la începutul pandemiei de coronavirus și până luni, 9 noiembrie, la nivelul întregului județ erau confirmate 7.104 de cazuri de COVID-19. Bilanțul deceselor în rândul pacienților infectați a ajuns la 224.

De asemenea, în acest moment, 1.256 de persoane se află în carantină la domiciliu pe teritoriul județului Galați, alte 70 sunt în izolare la domiciliu și alte 226 se află în izolare instituționalizată.

Totodată, de la începutul crizei sanitare și până în prezent, 5.844 de gălățeni testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 au fost declarați vindecați.

În județul Galați au fost prelucrate 52.873 de teste de la începutul pandemiei, mai precizează autoritățile locale.