O nouă tornadă în România. Ce localitate a fost afectată (VIDEO)

O nouă tornadă în România. Ce localitate a fost afectată (VIDEO)

Luni după-amiază, în zona Tatanir (sat ce aparține de Chilia Veche din județul Tulcea) s-a produs o tornadă.Imaginile surprinse au fost postate pe internet de către presa locală.

Localitatea este situată în nordul județului, în Delta Dunării, pe malul brațului Chilia.

Tornadele, prezente din ce în ce mai des în România

Fenomenul extrem surprins în județul Tulcea nu este un caz singular. În ultima vreme, tornadele își fac din ce în ce mai des apariția în România.

Cea mai recentă a fost surprinsă chiar în Eforie Sud, la începutul lunii octombrie. O trombă marinăcu aspect de tornadăs-a format în largul Mării Neagre. Martorii au suprins furtuna carese apropie rapid de țărm și dispare, mai apoi,la fel de brusc cum a apărut.

SpecialiștiiCentrului Meteorologic Regional Dobrogea spuncătrombamarinăseformeazăpeapă, sub un nor,dincauzadiferențelordetemperaturadintreapămariișimasăde aer rece.

Un astfel de fenomen s-a mai produs și la începutul lunii august, în Eforie Nord.

O altă tornadă a avut loc la sfârșitul lunii mai, în județul Botoșani. În imaginile surprinse în satul Cucorăni, situat la nord-vest de Botoșani, se poate observao furtună însoţită de o vijelie care are forma uneitornade.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)