O polițistă a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare pentru luare de mită

O polițistă a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare pentru luare de mită
Foto: pixabay.

O polițistă a fost condamnată de Curtea de Apel Alba Iulia la trei ani de închisoare, cu suspendare, după ce agenta de poliție a fost acuzată de luare de mită în formă continuată.

Direcţia Generală Anticorupţie  – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara a transmis marți că este vorba despre un dosar în care femeia în cauză este acuzată că a cerut bani pentru grăbirea înmatriculării autovehiculelor, conform Digi24.ro.

O polițistă a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare pentru luare de mită

Polițista şi-a desfăşurat activitatea la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara, iar faptele au fost comise în perioada decembrie 2018-martie 2019.

Astfel că, dosarul penal a fost deschis după ce a fost făcut  un denunţ înregistrat la DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara.

„În fapt, agentul de poliţie a primit, în perioada decembrie 2018 – martie 2019, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, diferite sume de bani pentru a facilita urgentarea înmatriculării autoturismelor dezvoltând o veritabilă afacere la locul de muncă, de unde pleca frecvent cu bani acasă, obţinuţi ilegal prin prestarea în mod preferenţial de servicii de înmatriculare şi de eliberare numere de înmatriculare”, precizează sursa citată.

Alte acuzații aduse agentului de poliție

De asemenea, polițista  a fost acuzată că a făcut declaraţii în fals în trei rapoarte, în ceea ce privește  localitatea în care trăieşte. Acest fapt a fost făcut  pentru a primi compensări ilegale ale chiriei din partea angajatorului.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara au efectuat acte procedurale care au stat la baza probării faptelor, în baza ordonanţelor de delegare emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, informează Agerpres.

Astfel că, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia, au dat sentința în acest caz pe 17 iunie, în  care au hotărât pedeapsa de trei ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, cu suspendare, sub supraveghere timp de patru ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe