Percheziții la suspecții de trafic de persoane, camătă și șantaj din Bacău. Cinci persoane vor fi aduse în fața DIICOT

Percheziții la suspecții de trafic de persoane, camătă și șantaj din Bacău. Cinci persoane vor fi aduse în fața DIICOT
Foto: diicot.ro

Polițiștii DIICOT împreună cu poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat 5 percheziții la locuințele unor persoane ce sunt suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, camătă și șantaj, conform Agerpres.

Conform unui comunicat al DIICOT Bacău, mai multe persoane au constituit în 2014 un grup infracțional, acesta având scopul de săvârșire a infracțiunilor de camătă, șantaj și trafic de persoane.

Suspecții foloseau droguri pentru a îndemna victimele să semneze

„Din cercetările efectuate şi materialul probator administrat în cauză, a rezultat faptul că liderii acestei grupări identificau şi racolau persoane vulnerabilizate pe fondul unor practici vicioase, în special al consumului de alcool, pe care le determinau, prin metode dolosive, să consimtă la transmiterea dreptului de proprietate asupra imobilelor pe care le deţineau. Investigaţiile efectuate de către organele de cercetare penală au condus până în acest moment la identificarea unui număr de 3 persoane vătămate ce au fost încurajate să consume băuturi alcoolice, le-au fost administrate substanţe psihoactive, fiind aduse într-o stare psihică profund alterată sub imperiul căreia au fost determinate să semneze procuri notariale în vederea deposedării de locuinţe”, precizează procurorii DIICOT.

Una dintre persoanele vătămate a împrumutat suma de 6.000 de euro pe care i-a garantat cu apartamentul pe care acesta îl deținea. Deoarece împrumutul nu a fost achitat la termen, imobilul care a făcut obiectul ipotecii a fost executat silit.

În urma perchezițiilor, cinci persoane vor fi duse în fața DIICOT Bacău pentru a fi audiați. Acțiunea polițiștilor a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Tags: