Peste 1.000 de elevi brașoveni s-au întors pe băncile școlii în această săptămână

Peste 1.000 de elevi brașoveni s-au întors pe băncile școlii în această săptămână
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Din 418 de unități școlare existente în județul Brașov, 315 de unități școlare au făcut demersurile necesare ca elevii să se poate întoarce în bănci. De luni, numărul elevilor care s-au întors în bănci a crescut cu 1.000 față de săptămâna precedentă, a declarat Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

Peste 64% din cadrele didactice sunt vaccinate

„Numărul elevilor care au revenit cu prezenţă fizică în şcoli în această săptămână, faţă de cea anterioară, a crescut cu peste 1.000. Astfel, în 315 din 418 unităţi şcolare de pe raza judeţului Braşov activităţile didactice se desfăşoară cu prezenţă fizică. Aceasta este urmarea firească a scăderii ratei de infectare, coroborată cu creşterea numărului de vaccinaţi în rândul personalului din sistemul de învăţământ. La această creştere a contribuit şi Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, conform căruia în localităţile în care rata de infectare a scăzut sub 3/1.000 elevii revin în unităţile şcolare cu prezenţă fizică indiferent de procentul de vaccinare în rândul cadrelor didactice”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ISJ Braşov, Valentin Bucur.

Conform acestuia, 64,2% din cadrele didactice sunt vaccinate împotriva virusul Sars-Cov-2.

DSP Brașov a declarat că 31 de localităţi din judeţ aveau o incidenţă cumulată COVID-19 de sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

Bilanțul COVID la nivel național

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.550 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 27 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare

La nivel național mai sunt libere 63 de paturi ATI pentru pacienții COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-CoV-2