Peste 250 de kilograme de articole pirotehnice au fost ridicate de polițiștii din Olt, în urma perchezițiilor și controalelor din piețe

Peste 250 de kilograme de articole pirotehnice au fost ridicate de polițiștii din Olt, în urma perchezițiilor și controalelor din piețe
FOTO: Pixabay.com

În cursul zilei de marți, polițiștii din județul Olt au ridicat 270 de kilograme de articole pirotehnice, în urma perchezițiilor domiciliale și a controalelor din piețe, informează IPJ Olt, potrivit Agerpres.

Controalele s-au desfășurat în Piața Zahana, cea mai mare din municipiul Slatina, iar în orașul Drăgănești – Olt au fost efectuate mai multe percheziții domiciliale.

Peste 4.000 de articole pirotehnice, ridicate din Drăgănești – Olt

În orașul Drăgănești – Olt, polițiștii au efectuat o serie de percheziții domiciliale, în locuințele unor persoane cu vârste cuprinse între 34 și 69 de ani. Acestea erau bănuite că ar efectua operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

În urma perchezițiilor, autoritățile au ridicat peste 4.000 de articole pirotehnice, cu o greutate totală de aproximativ 40 de kilograme.

230 de kilograme de articole pirotehnice, ridicate din piețele din Slatina

Tot în cursul zilei de marți au fost efectuate și o serie de controale în piețele din Slatina, acolo unde autoritățile au confiscat mii de articole pirotehnice, cu o greutate de aproximativ 230 de kilograme. În ambele cauze, au fost întocmite dosare penale pentru infracţiunea de „operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept”, informează sursa citată.

Sancțiunile aplicate în cazul comercializării articolelor pirotehnice, fără drept

În urmă cu câteva săptămâni, autoritățile au început să percheziționeze și să sancționeze persoanele care comercializează articole pirotehnice fără drept. La nivel naţional, poliţiştii au început o acţiune denumită sugestiv “Foc de artificii” şi efectuează controale în mai multe societăţi, pieţe şi centre comerciale. Pe lângă amenzi, cei care vând astfel de articole ilegal sau neconforme se pot alege şi cu dosar penal şi riscă şi închisoare de până la 5 ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe