Prahova: Unitatea mobilă de ATI la nivelul Spitalului Județean a fost repusă în funcțiune după mai bine de două săptămâni

Prahova: Unitatea mobilă de ATI la nivelul Spitalului Județean a fost repusă în funcțiune după mai bine de două săptămâni
Foto: Hepta

Unitatea mobilă de Terapie Intensivă instalată la nivelul Spitalului Județean de Urgență Ploiești a fost repusă în funcțiune după mai bine de două săptămâni în care nu a putut primi pacienți cu COVID-19 din cauza unei defecțiuni la instalația de climatizare.

Unitatea de Terapie Intensivă la nivelul Spitalului Județean Ploiești, repusă în funcțiune

Odată cu repunerea în funcțiune a acestei unități, crește de la 20 la 28 numărul paturilor de ATI destinate persoanelor cu forme grave ale infecției cu coronavirus din Prahova. Deja, în dimineața zilei de marți, 18 dintre acestea erau ocupate, potrivit News.ro.

Situația cazurilor de coronavirus, la nivelul județulșui Prahova

Potrivit datelor transmise, marți, de Grupul de Comunicare Strategică, de la începutul epidemiei de coronavirus și până în prezent, în județul Prahova au fost înregistrate 4.641 de îmbolnăviri, dintre care 37 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Totodată, 152 de prahoveni diagnosticați cu COVID-19 au decedat de la debutul crizei sanitare și până în prezent.

În acest moment, pe întreg teritoriul județului există 632 de cazuri active de COVID-19, dintre care 203 sunt confirmate în municipiul Ploiești, 31 – în orașul Boldeşti Scăeni şi alte 30 în oraşul Băicoi, potrivit datelor autorităților locale.

În același timp, există 19 localități din Prahova unde nu există niciun caz de infecție cu coronavirus. Este vorba despre orașul Bușteni, comunele Adunați, Baba Ana, Balta Doamnei, Boldești Grădiștea, Călugăreni, Cărbunești, Chiojdeanca, Cosminele, Fântânele, Fulga, Gherghița, Gura Vadului, Jugureni, Poiana Câmpina, Salcia, Sălciile, Sângeru și Tinosu.

Asta în condițiile în care, la nivelul județului există 328 de paturi alocate pacienților infectați cu coronavirus, 294 dintre ele fiind ocupate în acest moment.

Cinci focare de COVID-19 în județul Prahova

La începutul acestei săptămâni, Instituția Prefectului Prahova a anunțat că în județ mai sunt active cinci focare de COVID-19.Cele cinci focare de COVID-19 se regăsesc în mai multe unități, aflate în localitățile Câmpina, Filipeștii de Târg, Băicoi și Boldești – Scăeni.

Concret, este vorba despre un focar la un agent economic din Câmpina, unul în cadrul unui centru de plasament de minori din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova din Filipeștii de Târg, unul la un centru pentru îngrijirea persoanelor adulte din Băicoi, unul la o unitate sanitară privată din Boldeşti-Scăeni şi unul într-un departament al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Peste 97.000 de cazuri de coronavirus, la nivel național

Grupul de Comunicare Strategicăa anunțatmarți, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 1.136 de noi cazuri deCOVID-19, dintr-un total de 20.552 de teste care au fost prelucrate în același interval. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 618 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Totodată, autoritățile transmit că 41 de pacienți cuCOVID-19au decedat de luni până marți, ora 13.00. În acest moment, la ATI sunt internate 460 de persoane testate pozitiv cu noulcoronavirus. De la începutul epidemie și până în prezent, în România, au fost înregistrate 97.033 de cazuri de persoane infectate cu noulcoronavirus, iar bilanțul deceselor în rândul pacienților infectați cu noulcoronavirusa ajuns la 3.967.

Din totalul cazurilor noi raportate în ultimele 24 de ore,cele mai multeau fost înregistrate în București (257) și în județele Ilfov (63), Brașov (44), Iași (44) și Timiș (40).