Premieră pentru pompierii bihoreni! Ei se vor antrena pentru situaţii de urgență pe o machetă cu jucării

Premieră pentru pompierii bihoreni! Ei se vor antrena pentru situaţii de urgență pe o machetă cu jucării
Foto: Bihor online

Pompierii bihoreni au la dispoziție o dioramă pentru a simula diferite exerciții de urgență.

„Am gândit-o în așa fel încât să avem prezente principalele categorii de clădiri, respectiv infrastructura din județul Bihor, pentru a putea crea diferite scenarii care presupun situații de urgență, de la incendii în clădiri de diferite categorii la accidente pe diferite căi de acces”, a transmis general de brigadă Sorin Caba, inspector șef al ISU Bihor.

Macheta conține obiective pe care pompierii le pot întâlni în misiuni

Diorama are 2,5 metri pe 1,25 metri și a fost realizată special pentru ISU Crișana de către orădenii Traian Isai și Ana Pereu. Diorama include obiective pe care le pot întâlni pompierii bihoreni în misiuni: blocuri, benzinărie, clădire de birouri, clădiri istorice, tren, tramvai, pasaje rutiere, autostradă și intersecții rutiere.

Această machete va fi folosită pentru a pregăti personalul de conducere de la nivelul inspectoratului în cazul intervențiilor în teren.

„Este o formă de pregătire pe care nu am avut-o până acum la dispoziție și va putea fi folosită la nivelul inspectoratului”, precizează inspector-șef Caba, care este convins că aceasta îi va ajuta pe pompierii bihoreni să fie mai bine pregătiți în situațiile de urgență de zi cu zi, scrie Antena3.

Introducerea dioramei reprezintă o premieră la nivel județean, probabil și la nivel național. Din cadrul acesteia nu puteau lipsi autospecialele de pompieri în miniatură, autoturisme și trenuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe