Prețuri piperate în Mamaia? Ce reacție a avut un turist american, care a plătit 60 de lei pentru un sandwich și o cafea

Prețuri piperate în Mamaia? Ce reacție a avut un turist american, care a plătit 60 de lei pentru un sandwich și o cafea
Foto: Captură video

Un turist american a postat, pe contul său de TikTok, un clip în care arată ce mic dejun a comandat la o terasă din stațiunea Mamaia.

Pentru unii turiști, prețurile de pe litoralul românesc sunt exagerate, iar pentru turiștii români, din contra, sunt chiar mici. Astfel, turistul spune că a plătit pentru micul dejun echivalentul a 12 dolari (60 de lei).

„Devine deja jenant când mă tot întrebați de ce prefer România în detrimentul Statelor Unite”, a scris el drept comentariu la clipul video. Fraza denotă faptul că prețurile în SUA sunt mult peste cele din România.

@oopsimovedagain Oh! There is a French croissant missing from the video, which came 5 minutes later, since they make their own croissants fresh straight of the oven 🥐🇷🇴🇫🇷 #romania #affordable #luxury #engineer #french #bakery #croissant #freedom #oopsimovedagain ♬ Take Five – Carmen McRae

Prețurile din Mamaia sunt prea mari

Operatorii economici din HoReCa caută soluții pentru atragerea turiștilor în stațiunea Mamaia, care este aproape pustie, în plin sezon estival. Hotelierii nu își asumă acest eșec, nu admit că ar putea fi de vină prețurile ridicate, ci dau vine pe taxele de parcare, mult mai mari decât în Eforie.

Hotelierii susțin că prețurile oferite de ei sunt bune, chiar mai bune decât serviciile. Ceea ce îi alungă pe turiști este infrastructura și prețurile din parcare.

Tariful de parcare pentru zona 0, cum a fost încadrată staţiunea Mamaia, este de patru lei pe oră, acelaşi preţ fiind valabil şi pentru centrul Constanţei. Astfel, pentru 24 de ore, un turist plătește 96 de lei pentru parcare. Nu există posibilitatea unui abonament, iar varianta propusă de primărie e ca hotelierii să închirieze locurile de parcare de la administrație și să le pună la dispoziția turiștilor.

@oopsimovedagain It’s becoming embarassing that you keep asking me why I prefer Romania 🇷🇴 to the USA 🇺🇸 #romania #mamaia #luxury #affordable #engineer #freedom #blacksea #oopsimovedagain ♬ Mi Gna (feat. Hayko) – Super Sako

Reprezentanții HoReCa sunt în căutarea de soluții pentru a atrage turiști

Consiliul Local al municipiului Constanţa nu a aprobat proiectul de hotărâre privind plata parcării în timpul nopţii, în staţiunea Mamaia, iar ca urmare, ea nu va fi suspendată.

Primarul Vergil Chiţac, cel care anunţase la sfârşitul săptămânii trecute că parcarea nu va mai fi plătită în Mamaia între orele 22.00 – 08.00, nu a fost prezent la şedinţă.

Situația încearcă să fie reparată de către reprezentanții HoReCa prin oferte generoase. Pe o rețea de socializare a apărut o fotografie care pare ireală: pe o plajă din stațiune, prețul unui șezlong este de 25 de lei, iar în acest preț este inclusă și o băutură.

„Am trăit să o văd și pe asta! Șezlongul la Mamaia mai ieftin decât la Costinești. Anul Domnului 2022! Vârf de sezon!”, a scris cel care a postat.

Urmăriți B1TV.ro și pe