Prețurile de la malul mării sunt piperate, iar Mamaia este una dintre cele mai scumpe stațiuni de pe litoralul românesc, atât la capitolul mâncare, cât și la cazare. Pentru o friptură sau o porție de hamsii turiștii scot din buzunar sume frumușele.
Peste 250.000 de turiști au ajuns la malul mării în acest sezon estival, iar restaurantele, barurile și plajele s-au bucurat de clientelă. Prețurile însă nu scad, din contră de la 1 august, pe litoral, s-a dat startul scumpirilor din vârf de sezon.
Turiștii plătesc sume colosale pe care, prețul unei nopți, pentru doi adulți, într-o cameră dublă ajungând chiar și la 1.600 de lei pe noapte, la hotelurile de cinci stele din Mamaia.
Nici restaurantele nu se lasă mai prejos. Un turist a povestit, pentru Cancan.ro, că a plătit suma de 75 de lei pentru o friptură la un restaurant din Mamaia.
Totuși, prețurile sunt mari și în afara restaurantelor. Spre exemplu, o simplă cafea la pahar de plastic ajunge la prețul de 10 sau chiar 12 lei, în timp ce pe plajă o apă costă 10 lei, la 0.5 litri.
Dacă turiștii vor să plătească mai puțin, atunci pot merge la supermarket, acolo unde pentru o apă la 0,5 vor scoate din buzunar în jur de 5 lei.
Turiștii care vor să se bucure de o porție de hamsii în stațiunea Mamaia scot din buzunar în jur de 30 de lei.
Totuși, la restaurantele de lux, porția de hamsii și berea ajung și la 70 de lei, iar dacă turiștii doresc să consume guvizi prăjiți vor scoate din buzunar în jur de 30 de lei.