Primarul municipiului Bistrița anunță că a fost testat pozitiv cu COVID-19: Am prezentat simptome. Mă voi izola la domiciliu pentru 14 zile

Primarul municipiului Bistrița anunță că a fost testat pozitiv cu COVID-19: Am prezentat simptome. Mă voi izola la domiciliu pentru 14 zile
Foto: facebook.com/ioanturcpnl

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a anunțat că a fost testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Edilul a făcut anunțul printr-o postare pe Facebook, în care a precizat că a decis să se testeze după ce a avut câteva simptome specifice COVID-19, iar acum se află în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Turc a anunțat și că și-a delegat o parte dintre sarcinile de primar, dar va lucra în regim de telemuncă în perioada de izolare.

Primarul din Bistrița a fost diagnosticat cu COVID-19

”Deoarece astă-noapte am prezentat simptome, azi m-am testat pentru noul coronavirus, iar rezultatul este pozitiv. Prin urmare, mă voi izola la domiciliu pentru 14 zile. Voi delega sarcini, dar voi fi și în regim de telemuncă, urmărind modul în care sunt realizate obiectivele Primăriei Bistrița. Deși au existat mulți angajați infectați cu SARS-CoV-2 în ultima perioadă, activitatea în folosul cetățenilor trebuie să continue în condiții cât mai aproape de normalitate”, a precizat primarul municipiului Bistrița.

Potrivit presei locale, până acum aproape 50 de angajați ai Primăriei Bistrița ar fi fost testați pozitiv cu COVID-19, printre aceștia numărându-se și consilierul primarului, Vasile Moldovan.

Primarul municipiului Bistrița anunță că a fost testat pozitiv cu COVID-19: Am prezentat simptome. Mă voi izola la domiciliu pentru 14 zile

Municipiul Bistrița a intrat în carantină pe 19 noiembrie

Anunțul privind infectarea primarului cu noul coronavirus vine la două zile după ce municipiul Bistrița a intrat în carantină pentru două săptămâni, în condițiile în care rata incidenței cazurilor de îmbolnăvire a trecut de 9 la mia de locuitori.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Bistrița-Năsăud, ”zona carantinată cuprinde și localitățile componente ale orașului Bistrița, și anume Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătinița, Unirea și Viișoara”.

În perioada de carantină, locuitorii din Bistrița și localitățile amintite își pot părăsi locuințele, în intervalul orar 6.00-22.00, doar pentru anumite motive bine întemeiate și justificate în baza declarației pe propria răspundere, a unei adeverințe de la angajator sau a legitimației de serviciu. Deplasările în interiorul zonei carantinate sunt permise doar în interes profesional, pentru cumpărături de strictă necesitate – persoanele de peste 65 de ani având prioritate în intervalul orar 10:00 – 14:00 -, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, pentru activități fizice în apropierea locuinței sau pentru plimbarea animalelor de companie, pentru donarea de sânge, pentru deplasări în scop umanitar sau de voluntariat, pentru realizarea de activități agricole, pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăți dintr-o altă localitate, îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau a unei persoane aflate în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie sau pentru participarea la activități religioase.

Conform datelor anunțate, vineri, de Grupul de Comunicare Strategică, de la debutul crizei sanitare și până în acest moment, în județul Bistrița-Năsăud au fost confirmate 5.004 cazuri de contaminare, 114 dintre ele fiind înregistrate în ultimele 24 de ore. La nivelul ăntregului județ, rata incidenței cazurilor de îmbolnăvire a ajuns la 4,2 la mia de locuitori.