Producătorii locali din Buzău sunt nevoiți să își arunce marfa, după scandalul cu legumele toxice. „Avem de suferit pe baza minciunilor”

Producătorii locali din Buzău sunt nevoiți să își arunce marfa, după scandalul cu legumele toxice. „Avem de suferit pe baza minciunilor
Sursă foto: captură YT

Autoritățile au descoperit că, deși roșiile sunt bune pentru consum, castraveții sunt periculoși și trebuie retrași de la vânzare. Trei agricultori din Goldeanu Sărat sunt acuzați că au utilizat substanțe neconforme pentru a grăbi coacerea legumelor. Nu se știe câte dintre aceste legume toxice au fost vândute și consumate.

Expertiza a arătat că în cele trei cazuri anchetate, 2 din 3 probe luate din castraveți s-au stabilit că nu pot fi consumați, deoarece conțineau substanțe neconforme, transmite Observator news.

„O să facem în aşa fel încât să nu mai existe o situaţie de acest gen şi consumatorul să nu fie afectat. Producătorul clar nu o să mai aibă acces la subvenţii, la anumite ajutoare şi retragerea carnetului de producător”, a spus Cosmin Florea, director Direcția Agricolă Buzău.

Reprezentanții Oficiului Fitosanitar pot aplica doar amenzi

„Dacă aceste produse au fost administrate şi aceste produse au fost neomologate ei suportă consecinţe. Sancţiuni pentru utilizarea produselor neomologate între 3.000 şi 7.000 de lei”, a transmis Nicolae Coman, șef Oficiul Fitosanitar Buzău.
În Goldeanu Sărat, legumicultorii au fost nevoiți să își vândă marfa pe bani puțini sau să o arunce pentru că nu mai aveau clienți în urma scandalului.

Producători rămași fără clienți

„Da avem de suferit. Noi producătorii locali din Glodeanu avem de suferit pe baza minciunilor”, Aurelia Roman, legumicultor Glodeanu Sărat.
„O să ne afecteze pentru că nu o să se mai vândă. Să scădem preţurile şi să le aruncăm pe canal, cum s-a aruncat şi până acum”, Romeo Bănuță, legumicultor Glodeanu Sărat.

Cei trei legumicultori sunt în libertate, dar cercetați. Scandalul a izbucnit după ce autoritățile au identificat un transport de substanțe ilegale care proveneau din Turcia și erau utilizate pentru grăbirea coacerii legumelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`